Helianthus lótakarmány

A Helianthus tápok kiváló megoldást nyújtanak

Noha az állattartás során a takarmányozás kérdése mindig központi szerepet kell, hogy kapjon, a lovak esetében ez fokozottan igaz. Nem csak a mennyiség, hanem az összetétel is kiemelt fontosságú, ráadásul figyelembe kell venni azt is, milyen az állat emésztése, energiaigénye és életmódja. Azt sem szabad elfelejteni, hogy hazánk termőtalajai javarészt nem megfelelők, így a kiegészítő táplálék rendkívül meghatározó.

A Helianthus tápok ezek tükrében kerültek kifejlesztésre, ráadásul a termékpaletta is folyamatosan bővül, a felmerülő igényeknek megfelelően. Az ideális abrak megválasztásánál elsőként azt kell figyelembe vennünk, milyen tartásról beszélünk. Hobbi célok kapcsán, általános esetben az Alap táp kitűnő választást jelent. Minden szükséges nyomelemet és vitamint tartalmaz, emellett magas a nyerszsír tartalma is. A Helianthus megoldása emiatt kitűnően alkalmazható olyan állatoknál is, amelyeknek esetleg problémát jelent a megfelelő állapot fenntartása. Összetételének kialakításánál fokozottan ügyeltek arra is, hogy alacsony fehérjemennyiség mellett se jelentsen gondot a kellő aminosav bevitele.

Ezzel szemben a Helianthus Sport koncentrátuma kifejezetten a fokozott aktivitású lovak számára lett kifejlesztve. Ilyen tartás mellett ugyanis kardinális kérdés az energiaigény, ami megemelt fehérjebevitellel érhető el. A takarmánykeveréket árpa, illetve zab mellé adagolva kell adni, függően a ló súlyától és az általa végzett munka intenzitásától. A Helianthus Sport koncentrátuma elősegíti az izomépítést és a megtartást, valamint a magnéziumnak hála óvja az állat idegrendszerét is. A keverék emellett nagy mennyiségben tartalmaz szerves szelént, illetve vitaminokat, aminek köszönhetően csökkenthető az izomláz kialakulása. A komplex ezen felül elősegíti a regenerálódást is, ami szintén kulcsfontosságú előnyt jelent.