Forgalomtechnika

A különféle terelőeszközök a forgalomtechnika lényeges elemei

A folyamatos és biztonságos munkavégzés egyik alappilléré, hogy az árurakodáshoz szükséges útvonalak kijelölése és beláthatósága minden körülmények között biztosított legyen. Ennek főképp ipartelepek, valamint nagyobb raktárhelyiségek esetében van kiemelt jelentősége, ám mindenhol szem előtt kell tartani fontosságát, ahol anyagmozgatás és fuvarozás történik.

A forgalomtechnika eszköztárában megtaláljuk azokat a kiegészítőket, amikkel biztonságos munkakörnyezetet hozhatunk létre. Nagy hangsúlyt kell fektetnünk az egyes területek beláthatóságára, így a tervezés során érdemes ezzel kezdeni. Az ilyen jellegű problémákat a leghathatósabban tükrök segítségével oldhatjuk meg. Ezek az eszközök kültéren, illetve beltéren is használhatók. Előbbi esetén olyan modellt válasszunk, ami ütésálló és fűthető. A forgalomtechnika kínálatában többféle méretet, illetve kialakítást is találunk, ezek közül az alkalmazási mód alapján kell választani. Mivel a tükrök felszerelésénél kardinális jelentőséggel bír a precizitás, így ezt a folyamatot érdemes szakemberre bízni.

A megfelelő tájékozódás megteremtése mellett a forgalomtechnika eszközeivel a különböző lezárások, illetve útvonalak kijelölései is könnyedén megvalósíthatók. Ilyen célok esetén első körben azt kell eldöntenünk, csupán jelzésekre van-e szükség, avagy fizikai akadályokat is kell-e létesítenünk. Előbbi esetén különféle szalagokkal és felfestésekkel érdemes operálni, ám a lezárás is egyszerűen megoldható a forgalomtechnika kiegészítőivel. Kiváló alternatívát jelent például az L30-as terelőelem, ami ragasztással, illetve dübelezéssel is rögzíthető. A felszerelt prizmáknak köszönhetően kevésbé optimális látási viszonyok mellett is jól észrevehető, ez pedig hatalmas könnyebbséget jelent ott, ahol éjszaka is folyik a munkavégzés.