Lapostető szigetelés felújítás

A lapostető szigetelés felújítás nagy odafigyelést igényel

Az ingatlanok állapotának megóvása érdekében az egyik legfontosabb óvintézkedésnek a vizesedés és a beázás elleni védekezés tekinthető. A talajvíz kiszorítása és az oldalfalak állapota mellett ugyanakkor legalább ekkora figyelmet kell fordítani a felülről érkező nedvességre, főképp, ha már több évtizede nem történt átfogó felújítás.

A sík kialakítású házak egyre elterjedtebbek hazánkban is, szerencsére azonban a lapostető szigetelés felújítás ezzel párhuzamosan óriási fejlődésen ment keresztül. Főképp a múlt század második felében, de még az ezredfordulót követő években is igen népszerű volt a bitumenes lemezzel történő kivitelezés, elsősorban a technikai korlátok és a költséghatékonyság miatt. Hosszú távon azonban ezeknél a kirepedezés komoly problémákhoz vezethet, ráadásul a lapostető szigetelés felújítás rengeteg kellemetlenséggel járt, hiszen első körben el kellett távolítani a lemezeket és csak ezt követően kezdődhetett meg a munka érdemi része. Jó hír, miszerint ez a folyamat már sokkal gyorsabban és kényelmesebben elvégezhető.

A mai, modern megoldásoknak hála, a lapostető szigetelés felújítás akkor is könnyedén kivitelezhető, ha bitumenes lemez fedi az ingatlant. Egy speciális elválasztó segítségével ugyanis megoldható az anyagok közti összeférhetetlenség, így a bontási munkálatok elkerülhetők. Ráadásul ez sem a funkciót, sem pedig a kinézetet tekintve nem jár semmiféle hátránnyal. A frissen felkerülő polimer anyag ugyanis rendkívül rugalmas, ennek köszönhetően pedig tökéletes vízzárást biztosít. A burkolat emellett kifogástalanul fed, így pontosan úgy néz majd ki a folyamat végeztével, mint egy vadonatúj tető. Ezzel együtt kardinális kérdés, hogy a lapostető szigetelés felújítás kivitelezését mindenképpen olyan csapatra bízzuk, akik nagy tapasztalattal rendelkeznek ezen a területen. Tudniillik csak így lehetünk biztosak az időtálló eredményben.