Madárriasztó

A madárriasztó megoldást jelenthet a bélsár ellen

Habár a tavasz beköszöntével nagy öröm hallani a madárcsicsergést, azonban az itt-ott megjelenő bélsár egyáltalán nem nyújt szép látványt. Ha az adott területen állandó problémát jelent a bélsár, tollak és akár az elhullott madarak látványa, akkor érdemes bevetni egy madárriasztót!

Madárriasztó használatával a madarak által okozott problémáknak végleg búcsút inthetsz! Viszont mielőtt alkalmazni kezded a kiválasztott terméket, érdemes teljesen letisztítani az adott területet, hogy a későbbiekben lásd, hogy valóban hatékony-e az adott termék. A tisztításhoz viszont célszerű védőfelszerelést viselni, mivel a bélsár és a tollak rengeteg kórokozót és betegséget hordozhatnak. Többféle madárriasztó áll rendelkezésre, például fizikai és elektromos. Az egyik leggyakrabban alkalmazott módszer a madárriasztó tüske, mely acél és műanyag változatban egyaránt elérhető. Jellemzően ragasztással vagy csavarozással lehet őket a párkányokra, háztetőkre vagy erkélyekre rögzíteni. Így elkerülhető, hogy az adott területre leszálljanak a madarak és oda ürítsenek.

A másik opció a madárriasztó, melyet ipari és lakossági kivitelben is meg lehet vásárolni. A kettő között a legfőbb különbség, hogy előbbit nagyobb területen lehet alkalmazni. Némely típusok villanó fénnyel működnek. Ezeket teljesen vagy félig zárt terekben célszerű alkalmazni. Ezenkívül élethű műmadarakkal is felveheti a harcot a zavaró szárnyasokkal szemben. Viszont ez esetben ügyelni kell arra, hogy bizonyos időközönként áthelyezze ezeket riasztókat, hogy a madarak ne szokják meg. Az elhelyezés során arra kell ügyelni, hogy a műmadár feltűnő helyre kerüljön, ahol a madarak könnyen észreveszik. Ha szeretne minőségi madárriasztót vásárolni, akkor látogasson el a sunikft.hu webáruházba!