Női parfüm

A női parfümök helyes használata

Főleg a gyengébbik nemre jellemző, hogy a kiválasztott női parfümöt helytelenül használja. Sokan mértéktelenül fújják magukra az illatot, aminek következtében olyannyira árad belőlük az illat, ami már kellemetlen, túlzás. A parfüm helyes használata által elérhető a kívánt, kellemes hatás.

Női parfümök használatának esetében a legfontosabb aranyszabály, hogy hol alkalmazzuk. A parfüm az úgy nevezett lüktetőpontokon vagy a pulzus helyén a legerősebb, ezért a fül mögé, a csuklóra mellek közé és halántékra érdemes fújni belőle. Természetesen nem kell a fél üvegcsét elhasználni ezeken a területeken, néhány fújás bőven elég. A lüktető pontokon a vérellátás következtében melegebb a bőr, így parfüm erre reagálva egész nap illatozik. Sokan a ruhára is permeteznek a parfümből, azonban ez teljesen felesleges, sőt haszontalan, hiszen ettől az illat nem fog jobban érződni, viszont nagy valószínűséggel átázik a ruhád, sőt rosszabb esetben foltos lesz. Elég, ha csak az említett lüktetőpontokon alkalmazod a parfümöt. A parfüm tartóssága nem csak az adott terméktől függ, hanem a bőr szárazságától is, ezért mindenképp érdemes ügyelned a bőr hidratálására.

A mérték különösen fontos, ahogy ezt már fentebb is hangsúlyoztuk. Szerencsére ritka, de sajnos előfordul, hogy némelyek egyszerre több parfümöt alkalmaznak. Ezzel csak egy kósza, kellemetlen illatfelhőt hozol létre magad körül, melynek hatására az emberek messzire el fognak kerülni. Az is fontos, hogy ha erős parfümöt használsz, akkor lehetőleg a kozmetikumaid és az öblítőd ne legyen hasonlóképp karakteres illat, mert a keveredés furcsa mixet hozhat létre. Ha minőségi parfümöt szeretnél használni, akkor érdemes ellátogatnod a probeauty.hu webáruházba, ahol megtekintheted a minőségi és széleskörű kínálatot!