Szerelemlakat

A szerelemlakat a kapcsolat örökkévalóságát jelképezi

Noha nem mindenki egyformán érzelmes – és ez persze így van jól -, egy kapcsolat elején még azok is szeretik kimutatni a másik iránt érzett rajongásukat, akikre amúgy nem igazán jellemzők a romantikus gesztusok. Szerencsére számtalan lehetőség áll a rendelkezésünkre hogy bizonyítsuk elköteleződésünket, ám ezek közül kiemelkedik egy, amivel a kapcsolat örökkévalóságát jelképezhetjük.

Ez nem más, mint a szerelemlakat, ami nem csak egy varázslatosan intim jelképe odaadásunknak, de kiválasztása és elhelyezése is egy olyan közös program, amit soha nem felejtünk majd el. Egy erre szakosodott honlapon ráadásul óriási választékkal találkozhatunk és a hagyományos kivitelek mellett akár díszített, vagy mintás szerelemlakat mellett is dönthetünk. Sokkal inkább kardinális kérdés azonban, hogy milyen szövegezéssel látjuk el végül ezt az emléktárgyat. Jellemzően a nevek és egy dátum kerül a felületére, de ha egy nagyobb méretű modell mellett tesszük le a voksunkat, akkor akár egy érzelmes idézetet is rákarcoltathatunk.

Nagyon fontos ugyanakkor az is, végül hová is kerül majd kihelyezésre a szerelemlakat. Bár kézenfekvő megoldásnak tűnhet egy régi templom kerítése, vagy egy díszesebb korlát a város valamely pontján, mindenképpen tartsuk szem előtt, hogy ha ilyen helyre tesszük ki, akkor azzal nagy galibát okozhatunk. Persze hívogató egy olyan pontot választani, ahol a miénk lehet az első szerelemlakat, de ha belegondolunk, mi sem örülnénk, ha valaki a mi kerítésünket választaná ilyen célból. Ezért aztán maradjunk a kifejezetten erre kijelölt pontoknál. Szerencsére mára már ez a hagyomány igen elterjedt, így a legtöbb nagyvárosban találunk olyan területet, amit kimondottan erre a célra hoztak létre. Itt pedig nyugodtan felrakhatjuk a szerelemlakatunkat és biztosak lehetünk benne, hogy még évtizedek múltán is őrzi majd kapcsolatunk emlékét.