Wordpress weboldal készítés

A WordPress weboldal készítés legalapvetőbb lépései

A WordPress a leggyakrabban alkalmazott tartalomkezelő a világon, ami elsősorban egyszerű használatának köszönheti népszerűségét. Rendkívül rövid idő alatt a semmiből fel lehet építeni egy komplett weboldalt. Inspirálódásra pedig rengeteg lehetőségünk van az internet segítségével.

WordPress weboldal készítés viszonylag egyszerű, hiszen meghatározott lépéseket kell követnünk. Ahhoz, hogy egyedi weboldalt hozzunk létre, nem elég betartani a lépéseket, többre van szükség, azonban egy egyszerű weboldalt könnyedén meg lehet valósítani. Azzal viszont érdemes tisztában lenni, hogy a WordPress weboldal létrehozásának vannak bizonyos költségei, mint például a domain név vásárlás, webtárhely bérlés, téma, dizájn díjfizetés, valamint a bővítmények költségei. Az első lépés az ütős domain név kiválasztása, majd következhet a megbízható tárhely beszerzése. Mindkettő nagyban hozzájárulhat a webhely sikeréhez, látogatottságához, így ezeket a lépéseket nem érdemes elkapkodni. A WordPress vezérlőpultja kilenc szekcióból áll, ezekkel érdemes megismerkedni, hogy az alapvető beállítások se okozzanak problémát.

A tartalmak az oldalak, illetve a bejegyzések menüpontokban válik elérhetővé, vagyis nagy valószínűséggel itt fogod tölteni az időd jelentős részét. Az oldalak menüpont statikus tartalommal rendelkezik, vagyis itt állítható be a rólunk oldal, kezdőoldal vagy a kapcsolatok oldal. A bejegyzések menüponton belül tudjuk kezelni a legújabb blogcikkeket vagy akár a portfóliót. A weboldalhoz tartozó média fájlok a média menüpontba kerülnek, itt tudjuk őket kezelni, a kijelölt területre húzni, feltölteni. Nagyon sok funkció van, amelyek nem minden sablonban kezelhetők, azonban a beépülő modulok kompenzálják ezek hiányát. A hiányzó funkciókat a szükséges bővítmény telepítésével tudjuk pótolni.