Fűtésszámla csökkentés

Ablak általi fűtésszámla csökkentés? Lehetséges!

A fűtési szezonban kénytelenek vagyunk felkészülni arra, hogy sajnos nagyon sok kiadással fog járni otthonunk felmelegítése. Ebbe azonban nem kell feltétlenül beletörődnünk, hiszen számos ötlet és trükk rendelkezésre áll, hogy hatékonyan lefaragjuk a költségeinket.

A fűtésszámla nyílászárók általi csökkentéséről ide klikkelve tudhat meg bővebb információkat! Ahogy közelednek a hideg hónapok, illetve az első befűtés ideje, egyre többen érdeklődnek hasznos módszerek és tippek után, hogy a költségek ne szálljanak el. A megoldást nem a fűtésen való spórolás jelenti, hanem a meleg levegő hatékony házon belüli megtartása. Még pontosabban a házból való kijutását kell megakadályozni. A többség nagy költséggel és komoly befektetésekkel járó változtatásokra gondol, holott nem feltétlenül van erre szükség. Olykor a kicsi, akár banálisnak tűnő tanácsok megfogadásával is nagyon látványos eredményeket érhetünk el. Ilyen például az ablaktisztítás. Ennek nem csak az az előnye, hogy jól ki tudunk látni az ablakon, de a fény is könnyebben be tud jutni. Apróságnak tűnik, holott nagyon sokat számít, hogy minél több fény és hő jut be otthonunkba. Ehhez persze az sem árt, ha a redőny fel van húzva és a függöny sincs elhúzva.

A szellőztetés során szintén könnyű hibákat ejteni. A friss levegő fontos a négy falon belül, azonban nagyon nem mindegy, hogy ezt hogyan valósítjuk meg. Gyakori megoldás, hogy az ablakot bukóra nyitja az egyik családtag, azonban megfeledkezik róla és csak hosszú idő után veszi ezt észre, amikor az adott helyiség már teljesen kihűlt. Rosszabb esetben nem csak a levegő, hanem a falak is lehűlnek. Az újbóli felmelegedés pedig rengeteg energiát vesz igénybe. Emiatt jobb rövid időre egy gyors kereszthuzatot csinálni, hogy alaposan kiszellőzzön a lakás.