Esküvői ajándék

Akár egy élmény is kiváló esküvői ajándék lehet

Egy menyegző nem csak a jegyespár számára fontos pillanat, hanem vendégként is egy jelentőségteljes esemény. Ennek megfelelően hosszas készülődés előzi meg, aminek az egyik legfontosabb részét a tökéletes meglepetés kiválasztása jelenti.

Egy esküvői ajándék ugyanis nagyon sokféle lehet. Persze vannak, akik nem bonyolítják túl ezt a kérdést és maradnak a jól bevált szuvenírek valamelyikénél. A különféle konyhai kiegészítők, karórák, ékszerek még mindig komoly népszerűségnek örvendenek, ugyanakkor azt feltétlenül szem előtt kell tartanunk ezeknél, hogy egyáltalán nem biztos, hogy az ünnepeltek örülni fognak nekik. Természetesen a legegyszerűbb az volna, ha a meghívóra minden pár rá íratná, mi is az az esküvői ajándék, amire szükségük van, ezzel ugyanis sok kellemetlenség elkerülhető volna. Köztes megoldásként bevett alternatíva a készpénz, hiszen az bármire felhasználható, ennélfogva pedig mindig segítséget jelent, legyen szó ingatlanvásárlásról, vagy épp a gyermekvállalással kapcsolatos kiadásokról.

A legnagyobb gondot itt az okozza, hogy a pénz, mint esküvői ajándék teljesen személytelen. Pár hónap elteltével már senki sem fog emlékezni, kitől mennyit kapott, ahogy annak sem marad nyoma, mit is vásároltak belőle az ifjú házasok. Amennyiben ezt elkerülnénk, akkor két lehetőség közül is választhatunk. A legegyszerűbb, ha megkérdezzük az érintetteket, milyen kézzel fogható meglepetésnek örülnének, így biztosan olyanra esik majd a választásunk, ami nem okoz végül csalódást. Emellett az is járható út, ha valami különlegességre tesszük le a voksunkat esküvői ajándék gyanánt. Bár még nem annyira elterjedt szokás, ám élményt ajándékozni szinte mindig jó ötlet. Ez lehet egy nyaralás, vagy valami különleges képzés, netán kulturális vonatkozású szuvenír, például színházbérlet is.