Életmódváltó program

Az életmódváltás lényeges lépései

Ha hosszú ideje élünk egészségtelenül, akkor nagyon nehéz rávenni magunkat egy kis változásra. Sokszor valamilyen élethelyzet vagy egy régről előkerülő kép, esetleg egy betegség megjelenése miatt kerül sor az elhatározásra, hogy ideje váltani.

Életmódváltás program lehet a kulcs a hosszú távú változáshoz. Ha komolyan elhatározzuk magunkat, akkor célszerű nem csak valami sablon diéta alapján változtatni, hanem komplex módszer alapján cselekedni. A sablon diétákat és edzésterveket jobb elfelejteni, mert előbb-utóbb biztosan ki fog derülni, hogy nem megfelelő számunkra. A titok a személyre szabottságban rejlik, illetve, hogy akár hónapokon, éveken keresztül is tartani lehessen a programot. Nem csak az a lényeg, hogy a diétázóra legyen szabva a program, hanem az is, hogy ne legyenek benne szélsőséges elemek, mint például a komoly kalóriamegvonás vagy az egyoldalú táplálkozás. A jól összeállított táplálkozási tervet viszonylag egyszerűen be tudjuk tartani, éhezés és szenvedés nélkül. A változatosság biztosítja, hogy a táplálkozásunk ne legyen unalmas. Természetesen az étkezés mellett a rendszeres mozgásra is érdemes sort keríteni.

A megfelelő táplálkozás és a sport kéz a kézben járnak az alakformálás terén. Annak érdekében, hogy az edzést ne éljük meg szenvedésként, olyan mozgásformát kell találnunk, amit élvezettel végzünk és amit nem kínzásként élünk meg. Ha szükséges kérhetjük edző segítségét, hogy az adott gyakorlatokat valóban helyesen végezzük és az intenzitás az edzettségi szintünknek megfelelően legyen megválasztva. Az új életmód kialakítása során az elsődleges az egészséges szokások kialakításán van, melyek hozzájárulnak a különféle betegségek kockázatának csökkentéséhez és a jó közérzet fenntartásához. A formás alak pedig csak hab a tortán.