Ázsia

Ázsia országai, ahová legalább egyszer az életben el kell utazni

Ázsia egy igazán egzotikus kontinens, mely népességét és méreteit tekintve kitűnik a többi közül. Emellett rengeteg kulturális érték, természeti kincs és számos történelmi ereklye található az országban. Ázsiában számos olyan ország található, melyeket legalább egyszer az életben látni kell.

Ázsia országai közül az egzotikus Indiába mindenképp el kell látogatni. Indiáról lehet jót és rosszat mondani egyaránt, de az biztos, hogy egy igazán különleges ország, amely számos felfedezni valót tartogat az ide látogatóknak. A szent Gangesz folyó érintetlen partjai, a Himalája monumentális hegyei, az elképesztő szépségű templomok és paloták, valamint a Thár sivatag homokdűnéi mind azt bizonyítják, hogy egy rendkívül sokszínű, egyedülálló országról van szó. Az ország egyik legimpozánsabb és egyben legszebb építménye kétségkívül a Tádzs Mahal. Az Indiával szomszédos Kínában is érdemes tenni egy látogatást. A hatalmas ország valóságos kultúrsokk az európai és amerikai emberek számára. Felsorolni is nehéz, hogy milyen sok látnivalót érdemes itt megtekinteni. Már egy egyszerű séta során akármelyik városban rengeteg új élmény éri az embert.

A természeti és az ember által épített látványosságokat mindenképp érdemes megtekinteni. Emellett az ízletes kínai gasztronómiába is érdemes belekóstolni, méghozzá szó szerint. Mindez Japánra is igaz, a helyi finomságokat mindenképp érdemes megízlelni. A pezsgőnagyvárosi élet és a japánok egyedi gondolkodásmódja rendre elbűvöli a turistákat. Akit érdekel a vallás és a történelem, annak mindenképp meg kell tekintenie a narai Nagy Buddha szobrot, mely a világ legnagyobb bronzszobra. Bármely távol-keleti országot veszi útba, az utasbiztosításról nem szabad megfeledkezni. Ennek kapcsán az axa-assistance.hu weboldalon tudhat meg bővebb információkat!