Brüsszel

Brüsszel kihagyhatatlan látnivalói

Brüsszelben rengeteg látnivaló akad, így érdemes kényelmes cipőt húzni, hogy minden látnivalót meg tudj látogatni. Érdemes egy-két napot a belga fővárosban eltölteni, mivel rengeteg élményben lehet itt részünk. Az alábbiakban számos hasznos tippet osztunk meg, melyek sokat segíthetnek egy brüsszeli városnézés során.

Brüsszel rengeteg felfedezni valóval várja a turistákat. A városnézést megelőzően mindenképp érdemes beszerezni az úgy nevezett Brussels Card-ot, melynek köszönhetően számos brüsszeli múzeumot ingyenesen tudunk meglátogatni. Brüsszelből nem lehet anélkül távozni, hogy a város jelképének számító Atomiumot meg ne látogatnánk. A kilenc gömbből álló építmény a Heysel parkban található. A Atomium az 1958-as brüsszeli világkiállításra készült. Érdekesség, hogy a kilenc gömbből öt látogatható, néha viszont csak három. Emellett az óváros középpontját, a több, mint háromszáz éves főteret is érdemes megtekinteni, különösen április és szeptember között, amikor zenés fényjátékban is részünk lehet. Ha a főtéren vagyunk, akkor a városháza épületét is érdemes megcsodálni, mely számos gyönyörű szobával rendelkezik, mint például a Házasságkötő terem vagy a Tanácsterem.

A főtéren található még a rendkívül látványos neogótikus stílusban épült Király háza, melyben a Várostörténeti Múzeum is üzemel. A Kakaó és Csokoládémúzeumot sem érdemes kihagyni, ugyanis a belga csokoládé messze földön híres. Brüsszelben az egyik leghíresebb szobor a pisilő kisfiú szobra, melyet különféle ünnepekkor, például nemzeti ünnepen fel is öltöztetik. A Koekelbergi bazilika a város egyik leglátványosabb épülete, melyet belülről is érdemes megtekinteni. Az utazást megelőzően mindenképp utasbiztosítást kell kötni, melyről az axa-assistance.hu weboldalon bővebb információk is elérhetők!