Mobil sátor

Egy mobil sátor sokoldalúan hasznosítható

Akár családi vállalkozásról, vagy komolyabb háztáji földművelésről, akár ipari méretekről legyen is szó, a tárolás mindig kardinális kérdést jelent. Az időjárás viszontagságaitól ugyanis szinte mindent védeni kell, ám egy raktár felépítésének komoly vonzatai vannak. Szerencsére létezik egy olyan megoldás, amivel az ezzel járó dilemmákat könnyedén kiküszöbölhetjük.

Ez pedig nem más, mint a mobil sátor. A horganyzott acél vázon nyugvó szerkezet rendkívül időtálló, a vastag ponyvaborítás pedig még a szélsőséges körülményeket is jól viseli. Amellett, hogy a hagyományos épületeknél jóval kedvezőbb bekerülési költséggel rendelkeznek, egy mobil sátor esetében a legfőbb előnyt a könnyű mozdíthatóság jelenti. Legyen szó akár állattartásról, vagy épp vetőmag tárolásáról, gyakorta felmerülő gond, hogy a raktározás fix helyhez kötött, ez pedig időnként komoly problémákkal jár. Ilyen esetekben ugyanis vagy a szállítást és az anyagmozgatást kell megoldani, vagy egy újabb egységet kell építeni a felhasználás helyéhez közel.

Mindkét metódus jelentős anyagi ráfordítással, illetve időveszteséggel járhat. Egy mobil sátor segítségével azonban elkerülhetjük ezeket a nem kívánt tényezőket. Kialakításának köszönhetően egy ilyen egység lehelyezése könnyedén megvalósítható, a felépítés pedig gyors, ráadásul speciális szerszámokra, vagy munkagépekre sincs hozzá szükség. Telepíthető simán a talajra, de akár betonra, vagy falazatra is, felhasználási módtól függően. További pozitívum, hogy számtalan méretben rendelhető, de ha menet közben lenne szükség bővítésre, a mobil sátor esetében ez sem jelent problémát. Bátran kijelenthető tehát, hogy egy ilyen szerkezet valóban univerzális megoldást jelenthet, mind állattartás, mind pedig tárolás tekintetében, ezért alkalmazása a legtöbb esetben kiváló döntésnek bizonyul.