Flaska

Ezekre a szempontokra ügyeljünk a flaska kiválasztásánál

Az elegáns kialakítású laposüveg még mindig rendkívül sikkes meglepetésnek számít, ez pedig akkor is igaz, ha saját magunkat szeretnénk meglepni egy mutatósabb darabbal. Ugyanakkor érdemes szem előtt tartanunk, hogy ez ajándéknak is kiváló, főképp, ha alaposan megfontoljuk azokat a szempontokat, amik alapján könnyedén kiválaszthatjuk a legoptimálisabb modellt.

Elöljáróban talán nem is gondolnánk, ám egy flaska esetében is jó pár tényezőt figyelembe kell venni, mielőtt határoznánk. Egyáltalán nem mindegy például a méret. Amennyiben magunknak vásárolunk, akkor aránylag egyszerű dolgunk van, tudniillik pontosan tisztában vagyunk az igényeinkkel. Szerencsés úgy választani, hogy a kinézett példány kényelmesen elférjen a belső zsebünkben is, hiszen a hagyományok megkövetelik, hogy az este fénypontján onnan kerüljön elő a flaska. Ugyanakkor, ha ajándéknak szánjuk, úgy egy kicsit másképp kell gondolkoznunk. Abban az esetben, ha az ünnepelt jelentős baráti társasággal rendelkezik és biztosan tudjuk róla, hogy rendszeresek az összejövetelek, akkor bátran tegyük le a voksunkat egy nagyobb méretű flaska mellett.

A hatalmas kínálatból szerencsére könnyedén választhatunk és nem ritkák az egy-két literes űrtartalommal bíró darabok sem. Amennyiben a méretet már eldöntöttük, már csak a külcsín kérdése van hátra. A klasszikus szálcsiszolt ezüst mindig jó döntés, hiszen alig látszanak rajta a használat nyomai, emellett pedig időtlen eleganciát sugároz. Persze nyugodtan határozhatunk egy különlegesebb darab mellett, a dombornyomással ellátott flaska például azonnal vonzza a tekintetet. Úgyszintén remek alternatíva lehet a matt fekete változat, ami a modernebb vonalat képviseli. Bármelyik mellett is maradunk, mindenképpen érdemes egy gravíroztatással egyedivé varázsolni a laposüveget, hiszen az ettől lesz igazán személyre szóló.