Hasi ultrahang Kecskemét

Hogyan készüljön a hasi ultrahangra Kecskeméten?

A hasi ultrahang általában a belgyógyászati vagy gasztroenterológiai kivizsgálások részeként merül fel, de az éves szűrővizsgálatnak is a részét képezheti. Ahhoz, hogy a vizsgálat sikeres legyen, némi előkészületre van szükség, például éhgyomorral kell érkezni az ultrahangra.

Hasi ultrahang Kecskemét belvárosában felkészült, szakértő radiológus orvossal. A hasi ultrahang a leggyakrabban végzett ultrahangos vizsgálatok közé tartozik. A vizsgálat során a hasi és a kismedencei szerveket lehet alaposan tanulmányozni, mint például a petefészek, a méh, a húgyhólyag, a máj, a lép, a gyomor- és bélrendszer, a hasnyálmirigy a mellékvesék, vesék, epeutak, epehólyag. Az ultrahang segítségével diagnosztizálható a szervek méretbeli változása, a fejlődési rendellenességek és a szerkezeti eltérések. Ezenkívül megállapíthatók a rosszindulatú tumorok, a tályogok, ciszták, kövek, jóindulatú zsír-, illetve izomdaganatok és a hasüregi folyadék. Természetesen a terhesség esetén is az ultrahangos vizsgálat nyújthat hasznos információkat a magzatról.

A hasi ultrahangra éhgyomorral kell érkezni, tehát a vizsgálat előtt hat órával nem szabad étkezni, azonban csapvíz, valamint szénsavmentes ásványvíz fogyasztására van lehetőség. Ez azért is fontos, mert a hasi- és a kismedencei szervek jobb láthatósága érdekében telt húgyhólyagra van szükség, ezért nagyon fontos folyadékot fogyasztani. A vizsgálat előtt körülbelül fél órával érdemes fél liter folyadékot elfogyasztani. Közvetlenül a vizsgálat előtt nem célszerű meglátogatni a mosdót, az utolsó hólyagürítés optimális esetben két-három órával előtte kell megtörténik. Ha szeretne bővebb információkat megtudni, valamint időpontot akar foglalni, akkor érdemes ellátogatni az orvoskecskemet.hu weboldalra!