Kandalló építés

Kandalló építés minőségi anyagokból

A kandalló építése során számos tényezőt figyelembe kell venni, például azt is, hogy milyen anyagokból épül fel. Érdemes a munkát szakemberre bízni, mivel szaktudás nélkül rendkívül veszélyes lehet. Ráadásul az engedélyeztetéshez is szükséges a szakember kályhás szakképesítésének bizonyítványszáma.

Kandalló építés esetében a két legfontosabb dolog, hogy minőségi anyagokból készüljön és hogy valóban hozzáértő szakember végezze el a munkát. Ha ez nem így van és pusztán az ár a döntő szempont, akkor könnyen előfordulhat, hogy egy olyan szakiba sikerül belefutni, aki Ytongból vagy habkő téglákból építi meg a kandallót és flexi csemperagasztót használ összeragasztásukhoz. Ezek az anyagok százhúsz fokos hőmérsékletet képesek károsodás nélkül elviselni. A probléma az, hogy a kandalló belsejében akár nyolcszáz fok is lehet, így tartós használat mellett rövid időn belül megjelennek a repedések és a téglák elválnak egymástól. Ennél rosszabb opciók is vannak, például amikor a kandalló tűzterét gipszkarton fallal építik körbe. Ez ráadásul még veszélyes is.

Az se nyugtasson meg senkit, hogy ezek elvileg hőálló gipszkartonok, ugyanis habár egy ideig ellen tudnak állni a hőnek, azonban a tartós hőnek nem. A kandalló építése kizárólag optimális, bevizsgált anyagokból történhet. Nem szabad elfelejteni, hogy a tűzzel játszik otthonában, így nagyon fontos az elővigyázatosság, mely nem a tűzgyújtásnál, hanem már a szakember kiválasztásánál elkezdődik. Kizárólag olyan szakembernek szabad bizalmat szavazni, aki kellő szakértelemmel és több éves tapasztalattal rendelkezik. Célszerű referenciákat is kérni, így könnyebb lesz dönteni. Ha szeretne bővebb információkat megtudni, akkor azt javasoljuk, hogy látogasson el a kandallo-deltako.hu weboldalra, ahol elérhetőséget is talál!