Izgalmas köretek

Kísérletezz a konyhában izgalmas köretekkel!

A főzés egyáltalán nem unalmas, azonban, ha folyamatosan ugyanazokat az ételeket készíted el, akkor könnyen egyhangúvá válhatnak az étkezések. Ha ezt szeretnéd elkerülni, akkor kísérletezz bátran és próbálj ki új köreteket!

Izgalmas köretek felfedezésével nagy kedvet kaphatsz a konyhai alkotáshoz. Magától értetődő, hogy a főételek mellé köreteket készítünk. Jobb esetben emellé még egy saláta is dukál, így kevésbé egyhangú az étkezés. Viszont, ha minden alkalommal ugyanazokat az ételeket készíted, akkor biztos lehetsz benne, hogy előbb-utóbb eleged lesz az étkezésekből és akár a főzésből is. Ha szeretnéd feldobni az étkezést, akkor ne csak úgy odazsúfold a hús mellé a köretet, hanem gondoskodj az esztétikus tálalásról is. Így sokkal nagyobb kedvvel fogyasztod majd el az ételt, melynek elkészítése is élvezeted lesz. A többség nem igazán lát túl a rizs-burgonya-tészta háromszögön. Ami még rosszabb, hogy gyakran ugyanúgy készülnek el ezek a köretek, ami még egyhangúbbá teszi a táplálkozást. Pedig számos mód van rá, hogy a köret izgalmas legyen. Ha eddig mindig sült krumpli került az asztalra, akkor érdemes burgonyapürét, hercegnőburgonyát vagy héjában sült krumplit készítened.

A zöldségekről, a burgonyát kivéve, gyakran elfeledkezünk. Holott a zöldségköret kiváló opció tud lenni. Ráadásul rengetegféleképp tudod kombinálni, ezért mindenképp érdemes kipróbálni. A bulgur és a kuszkusz kiváló opciók, melyekkel ki tudsz szakadni a megszokott köretekből. Ezenkívül a gyümölcspüréket sem érdemes elvetni. Talán túlzásnak tűnhet a húsokhoz, de a vadhúsoknak nagyszerűen kiemeli az ízét. Az interneten rengeteg hasznos ötletet találsz, így, ha kifogytál az ötletekből, elég csak kutakodnod a világhálón. Bővebb információkat a kozertplusz.hu weboldalon találsz!