Kutyatáp

Kiskedvencek, nagykedvencek – De mivel etessük őket?

Rengeteg táp, konzerv, rágcsálnivaló finom falat áll rendelkezésre, ami sok szempontból előnyös, de sok gazdi mégsem tudja, hogy mi volna optimális kutyusa számára. Emellett sokan az otthoni kosztot is felhasználják az állat táplálására, ez azonban nem feltétlenül előnyös. Ha sokáig szeretnénk élvezni egészséges négylábú kedvencünk társaságát, akkor elengedhetetlen, hogy megfontoltan tápláljuk.

Kutyatáp választás során nincs egy általános recept, ami mindenkinek jó volna. Az viszont biztos, hogy minél körültekintőbben választunk, annál nagyobb esélyünk van megtalálni azt, mely hasznos tápanyagokkal tölti fel kiskedvencünk szervezetét és támogatja az egészségét. Sokszor merül fel a kérdés, hogy száraztápot vagy nedves tápot érdemes adni az állatnak. A szakértők azt javasolják, hogy kombináljuk a kettőt, mivel mindkét típusnak megvannak a maga előnyei. Egymással kombinálva őket, kihasználhatjuk a pozitívumokat. Ez sokkal előnyösebb, mintha csak az egyiket adnánk a kutyának. Arra ügyeljünk, hogy a táp minél nagyobb mértékben tartalmazzon fehérjét, azonban túlzásba sem érdemes esni, ugyanis a csak fehérjével való etetés szintén ártalmas lehet.

A döntést elsősorban az összetevők alapján érdemes meghozni. Könnyű bedőlni a jól hangzó marketingszövegnek vagy a csillogó, színes csomagolásnak, azonban ez csak külsőség. A tápanyagtáblázat, ami igazán sokat elárul. A minőségi tápok jelentős része valamilyen fehérjéből áll, tehát előnyös, ha a hús szerepel az összetevők közt az első helyen. Sokan azért választanak olcsó tápot, hogy spóroljanak, holott könnyen lehet, hogy a minőségi falatokból kevesebbet is elég adnunk, vagyis az olcsó ár, nem jelenti azt automatikusan, hogy jobban is járunk, ezért alaposan gondoljuk át a döntésünket.