Kollagén ital

Kollagén, a „cement”, amely mindent összetart

A kollagén a szervezet egyik legfontosabb építőeleme, mert a szervezetben megtalálható összes fehérje körülbelül harminc százalékát teszi ki. Emellett kulcsfontosságú strukturális protein, amely szervezet minden kötőszövete számára biztosítja a rugalmasságot, regeneráló képességet és a kötést.

Kollagén ital fogyasztása mindenki számára hasznos volna. Ennek oka, hogy a szervezet számára elengedhetetlen, ráadásul az életkor csökkenésével mennyisége folyamatosan csökken a szervezetben. Az évek múltával a szervezet egyre kevesebb kollagént képes előállítani. Ennek első jelei harminc éves kor környékén mutatkoznak, majd a negyvenes évekre nagy mértékben fokozódik. A szervezetben többféle kollagén is megtalálható, melyek jelentős része, körülbelül 80-90% az I., II. vagy a III.-as típusúba tartozik. A legnagyobb mennyiségben viszont kétségkívül az I.-es típusú kollagén található meg a szervezetben, amelyre a magas szakítószilárdság és a nagyfokú nyúlékonyság jellemző. A testben különféle sejtek állítanak elő kollagént. A sejtek speciális aminosavakat, valamint peptideket használnak ahhoz, hogy nagy, spirális kollagén struktúrát építsenek fel, amelyek aztán erős szövetté alakulnak.

A GyógyVarázs Kollagén Peptid 500ml-es kiszerelésben kapható. A kiszereléshez mérőedény is tartozik, aminek köszönhetően a napi adag pontosan adagolható. A terméket ajánlott hűtőszekrényben tárolni és a felbontást követően két hónapig használható. A kívánt mennyiséget érdemes mindennap ugyanabban az időben bevenni. A kollagén peptidet fogyaszthatja langyos vagy hideg teába, vízbe vagy gyümölcslébe keverve. Ha szeretne bővebb információkhoz jutni vagy meg szeretné rendelni a terméket, akkor azt javasoljuk, hogy látogasson el a gyogyvarazs.hu webáruházba!