Laktató kalóriaszegény ételek

Laktató, kalóriaszegény ételek a fogyás érdekében

A nem megfelelő táplálkozás nem csupán elhízáshoz vezet, hanem sajnos idővel súlyos betegségekhez is. Éppen ezért fontos a kalóriaszegény ételek fogyasztása, melyek lehetőleg laktatóak is, így nem kell attól tartani, hogy rövid időn belül újra éhesek leszünk.

Laktató kalóriaszegény ételek a legjobb barátaink lehetnek, ha a célunk a fogyás és szeretnénk a nyári hónapokra formába lendülni. A sport nagyon sokat segít az alakformálásban, ugyanakkor a nyári alak valójában a konyhában készül. Ahhoz, hogy a fogyás beinduljon, kalóriadeficitre van szükség, így kalóriaszegény ételek fogyasztása szükséges. A kalóriaszámlálás macerásnak tűnhet és bizonyos szempontból az is, azonban nem életünk végéig kell alkalmazni, hanem inkább csak a diéta elején, amíg az új étkezési szokások rutinná válnak. Nem csak az a fontos, hogy az adott étel kalóriaszegény legyen, hanem az is, hogy laktató is legyen, ellenkező esetben nagyon hamar újra éhesek leszünk. A legtöbb zöldség jó választásnak bizonyul, ezért igyekezzünk minden étkezésbe valamilyen módon becsempészni őket.

A gyümölcsöket sem érdemes mellőzni az étrendből, azonban ezek közül nem mindegyik laktató, ettől függetlenül a vitaminok miatt mindenképp megéri őket olykor-olykor fogyasztani. Különösen a bogyós gyümölcsök bizonyulnak jó választásnak. A tojás, a leves és a hal igazi jolly jokernek számítanak, ezeket bátran ehetjük. Sőt még a pattogatott kukorica is ide tartozik, annak ellenére, hogy egy kicsit kakukktojás. Abban az esetben mindenképp jó választás, ha nassolni támad kedvünk, de a gyümölcsök helyett valami mást ennénk. Az életmódváltás egyik nagyon fontos sarokköve a kellő mennyiségű folyadékfogyasztás, lehetőleg víz formájában. További hasznos tippek a kozertplusz.hu weboldalon találhatók!