Tehénistálló

Miért előnyösebb egy mobil tehénistálló?

Egy vállalkozás életében mindig sorsdöntő a megfelelő üzleti terv és a hosszú távú elképzelés annak kapcsán, hogy milyen utat választunk a fejlődéshez. Amennyiben mezőgazdaságban, illetve főképp állattartásban gondolkozunk, akkor azonban érdemes nagyon pontos kalkulációkat végezni, hiszen egy-egy rossz döntésnek rendkívül komoly következményei lehetnek. Különösképpen igaz ez az egyes létesítmények vonatkozásában.

Talán nem is gondolnánk, de a mobil megoldások bizony gyakran célravezetőbbek, így van ez például a tehénistálló esetében is. Egy nagyobb telephely kialakítása közben akár több ilyen objektum elhelyezésére is sor kerül, ez pedig igen jelentős költségekkel jár. Ráadásul a kivitelezés mellett a tervezés is komoly szakértelmet igényel, hiszen egy tehénistálló tekintetében megannyi szempontot figyelembe kell venni ilyenkor. A legnagyobb problémát azonban az okozhatja, hogy a hagyományos megoldás teljes mértékben helyhez kötött. Amennyiben esetleg megváltoznak a lokális körülmények, vagy épp a szabályozások, akkor ezáltal nagyon nehezen költöztethető a telep.

Emellett persze azt is érdemes szem előtt tartani, hogy egy tehénistálló elkészülte igen hosszú időt vehet igénybe. Így ha hirtelen megoldásra van szükség, akkor ez aligha járható út. A mobil kivitel ezzel szemben mindkét problémára hathatós választ jelent. Egyfelől villámgyorsan felállítható a kívánt helyen, hiszen ehhez alapozásra sincs szükség. Másrészt a bontása könnyedén és roncsolás nélkül kivitelezhető, ennek köszönhetően pedig bármennyi alkalommal újra felhasználható. Ennek tükrében gyakorta optimális döntést jelenthet, ha egy mobil tehénistálló mellett tesszük le a voksunkat. Már csak azért is, mert a felhasználási területe is igen széles, lévén a szerkezet beállóként, illetve egyéb állattartási célra is kiválóan alkalmas.