Szem maszk

Miért jó döntés a szem maszk használata?

A szemhéjak bőre nagyon érzékeny és vékony, továbbá ezen a részen sokkal lazábbak a kollagénszálak, mint az arcon. Ráadásul lipidréteg sem védi a szemhéjat. Ennek ellenére a szemek és a szemhéjak napi szinten hatalmas terhelésnek vannak kitéve. Éppen ezért jellemzően a szem környékén jelennek meg először a ráncok.

Szem maszk használatával megőrizhetjük fiatalos megjelenésünk, ezért mindenképp érdemes alkalmazni. A kozmetikumokon túl, néhány egyszerű házi praktikát is bevethetünk. Az egyik legegyszerűbb opció az uborka, azonban nem egyszerűen a szemre helyezve, ahogy a filmekben látni lehet, hanem egy keverék részeként. Ehhez egy teáskanál hideg uborkapürére és egy csipet keményítőre lesz szükség. A kettőt össze kell keverni, majd fel kell vinni a szem területére, lehetőleg fekvő helyzetben, hogy egyszerűbb legyen. A keverékre egy nedves vattakorongot kell helyezni. A hatóidő körülbelül tizenöt-húsz perc. Kiváló természetes opció lehet még az alga szemmaszk, amely spirulina porból készül. Ebben az esetben egy teáskanál spirulina port kell elkeverni két teáskanál mandulatejjel. Ezenkívül érdemes egy teásanál hasznos olajat is a keverékhez adni, például dió vagy jojoba olajat, így egy homogén paszta állag jön létre.

A homogén pasztát rétegezzük egy nedves vattakorongra körülbelül két-három milliméter vastagságban, majd helyezzük a szemünkre. Ebben az esetben is körülbelül tizenöt-húsz perces hatóidővel kell számolnunk. A spirulinában lévő aminosavak és polifenolok segítenek megakadályozni a ráncok idő előtti megjelenését. Ha viszont nem szeretnénk mi magunk elkészíteni a kencét, akkor beszerezhetünk egy természetesen szemápolót, például a webshop.drhazi.hu webáruház kínálatából.