Víztároló tartály

Milyen víztároló tartályok közül lehet választani?

Az esővízgyűjtés több szempontból is jó választásnak bizonyul ugyanis így nem csak a vezetékes vízfelhasználás mennyiségét lehet csökkenteni, hanem környezettudatosabbá is tudunk válni. Az esővízgyűjtésnek két fajtája van, melyek a földfelszín alatti és feletti alternatívák.

Víztároló tartály használatával rengeteget lehet spórolni és környezetvédelmi szempontból is egy rendkívül hasznos módszer. Attól függően, hogy milyen és mekkora terület áll rendelkezésre, illetve milyen célra szeretnénk felhasználni az összegyűjtött csapadékvizet, ezen szempontok mentén érdemes választani a víztároló tartályok közül. A földfelszín alatti esővízgyűjtő tartályok rendkívül nagy kapacitással rendelkeznek, aminek köszönhetően igazán nagy mennyiségű csapadékvíz összegyűjtésére alkalmasak. A legnagyobb akár tízezer liter esővíz összegyűjtésére is alkalmas. Ahogy a neve is kiválóan mutatja, ezeket a tárolókat a föld alá kell telepíteni, ami némileg macerásabb, mint a felszíni csapadéktárolók elhelyezése. Viszont érdemes némi erőfeszítést alkalmazni, hiszen a föld alatti esővíztároló nagy előnye, hogy az összegyűjtött csapadékvíz védve van az idegen anyagoktól és a radikális hőmérséklet ingadozástól.

A felszíni esővízgyűjtés esetében nincs meg ez a védelem, ráadásul a tartály az ereszcsatornához van kötve, ezért a tetőn lévő szennyeződés is könnyen a tartályba kerül, ami komoly problémát jelent, mert a víz így könnyen algásodni kezd, így egyáltalán nem nyújt majd szép látványt. Ráadásul fel sem lehet használni, ami még nagyobb probléma. Emiatt érdemes egy szűrőt alkalmazni, ami a különféle szennyeződéseket képes megszűrni. Ha szeretne minőségi víztároló tartályt vásárolni, akkor érdemes ellátogatni a sunikft.hu webáruházba!