Grúzia

Mindenképp érdemes ellátogatni Grúzia fővárosába!

Az európaiak, beleértve a magyarokat is, rendszerint nem Grúziát tartják szem előtt, amikor ki kell választani a nyaralási úticélt, azonban egyszer az életben mindenképp érdemes ellátogatni ebbe a csodás országba és a fővárosba.

Grúzia fővárosa a csodás Tbiliszi, mely a Kura folyó két partján fekszik. Grúzia képeslapokra kívánkozó szépségű ország, melyet sebesen áradó folyók, 5000 méter feletti síelésre tökéletesen alkalmas hegycsúcsok, gomolygó felhők jellemeznek. Az ország körülbelül akkora, mint hazánk, azonban lakosságszámát tekintve fele akkora. Grúzia kaukázusi ország, habár a Kaukázus hegység csak kis részét foglalja el. Mestiába mindenképp el kell látogatni, mivel innen rengeteg nagyszerű kiránduló útvonal indul el. Azok, akik szeretik, ha az adrenalin elárasztja testüket, teljesíthetik az Ushba gleccserig vezető útvonalat. A túrázás szerelmesei a Mestiától 45 kilométerre található Ushguliba is ellátogathatnak, mely Európa legmagasabb állandóan lakott települése. A falu az UNESCO Világörökség részét képezi. A főváros, Tbiliszi az időszámításunk előtti negyedik évezredtől kezdve lakott, ugyanis ebből az időszakból származnak az első írásos emlékek.

A városban az ősi és a modern városrészek kiválóan megférnek egymás mellett, sőt kiegészítik egymást. Az óváros különleges szűk utcái, a régi erkélyek és az úton-útfélén felbukkanó régi templomok különleges hangulatot árasztanak. A sok túrázást követően érdemes megpihenni az Abanotubani kénfürdőben, amely a város két legősibb temploma között található. A régi, több ezer éves építmények közt a korszerű fémből és üvegből készült Béke híd is kiválóan megfér, mely a Mtkvari folyó fölött ível át. Ha szeretnénk Grúziába utazni, akkor semmi esetre sem feledkezhetünk meg az utasbiztosításról!