Beton távtartó

Mindig a szerelési igények szerint történjen a beton távtartó megválasztása

Kivitelezési munkálatok esetében a sikeresség több tényezőn is múlik. Az építőiparban ugyanakkor kétségkívül kardinális szerepe van a megfelelő alapnak és a stabil vázszerkezetnek, ez azonban kellő mértékű precizitás nélkül nem valósítható meg. Szerencsére a betonelemek megerősítését szolgáló vasszerelések pozicionálása ma már könnyedén megoldható, méghozzá kifejezetten erre a célra készült kiegészítőkkel.

Emiatt aztán nagyon fontos, hogy az adott konstrukciónak és a felépítmény paramétereinek megfelelő beton távtartó kerüljön beépítésre. Például vasbeton lemezek és úgynevezett tárcsaszerkezetek szereléséhez hatalmas segítséget ad a hullámtávtartó applikálása. Ezt a típust átlós merevítéssel, illetve függőleges merevítőpálcákkal is gyártják, hogy melyik a számunkra ideálisabb, annak eldöntését pedig elsősorban a betonacél-háló felépítése alapján tanácsos meghozni. Ez a fajta beton távtartó azért is előnyös, mert a könnyű elhelyezhetőség mellett a kritikus pontokon – mint amilyen a szélek, illetve a kizárások – könnyedén meghajthatók úgy, hogy a hullámjellegük megmarad.

Födémek, valamint rámpák esetében az alsó vasalás pozicionálására műanyagból készült beton távtartó alkalmazása a legcélszerűbb. Ezeknek számtalan kialakítása van forgalomban, így vásárlás előtt feltétlenül ajánlott kikérni egy szakember véleményét. Könnyen meglehet ugyanis, hogy az úgynevezett kígyó beton távtartó lesz céljainkhoz a legideálisabb, ezek a PVC-mentes megoldások tudniillik alakjuknak köszönhetően térfogat tömören kiönthetők, így kiemelkedően masszív eredményt biztosítanak. Speciális igények kapcsán is óriási választék áll a rendelkezésünkre, ilyen például az üvegszálas módozat is, amit olyankor célszerű beépíteni, ha a víz állandó jelenléte miatt a korrózió egyébként komoly kihívást jelentene.