Faszenes grill

Mit kell tudni a faszenes grillekről?

A jó idő beköszöntével sokan döntenek úgy, hogy odakint készítik el az ebédet vagy vacsorát a grillező rácsain. Ha nem rendelkezünk ilyen készülékkel, azonban szeretnénk vásárolni egyet, akkor érdemes bővebben tájékozódni az egyes típusok kapcsán. Az egyik legnépszerűbb opció a faszenes alternatíva. Az alábbiakban alaposabban utánajárunk, mit érdemes tudni róla.

Faszenes grill terén hatalmas kínálatból tudunk választani. Vannak hordozható és álló típusok, melyekből annak alapján érdemes választani, hogy otthon szeretnénk grillezni vagy magunkkal vinnénk a nyaralásra vagy ismerősöknek kölcsönadnánk. A faszenes készülékek népszerűsége elsősorban abban rejlik, hogy igazán különleges füstös aromát kölcsönöznek a benne sülő ételeknek. Nemcsak a húsok, hanem a zöldségek, halak és egyebek is képesek átvenni a faszén égése során keletkező füstös ízt. A legjobb ilyen szempontból a természetes faszén, mivel ez biztosítja leginkább az intenzív ízhatást. Ezért cserébe viszont számolni kell azzal, hogy a faszenes grillezőn való sütögetés sokkal időigényesebb, mint más típusokon.

A másik hátrány, hogy a készülék takarítása a sütést követően meglehetősen macerás, sok időt vesz igénybe. Éppen ezért, ha csak pár húst szeretnénk megsütni, akkor nem feltétlenül éri meg begyújtani a grillezőt. A kerti partikon viszont tagadhatatlanul az esemény sztárja lehet a faszenes grill. Ha pedig jól bánunk vele, akkor elképesztően finom ételeket tudunk készíteni. Az igazán ízletes végeredmény érdekében a nem csak a grillezőt, hanem a húsokat, zöldségeket is alaposan elő kell készíteni. A pácolás és a helyes fűszerezés nagyon sokat dobhat a kész ételeken. Ha faszenes grillt szeretnénk vásárolni, akkor érdemes átnézni a kínálatot, illetve szükség esetén szakember segítségét kérni.