Szorongás ellen

Mit tehetünk szorongás ellen?

A stressz az élet velejárója, azonban egy bizonyos ponton túl komoly pusztító hatása van. Ha a stressz állandósul és szorongóvá válunk, akkor az idővel beszűkült és korlátozott élethez vezet. A szorongás a mentális és a fizikai jólétet is negatív irányban befolyásolja, így nem szabad beletörődni ebbe az állapotba, mindenképp tenni kell ellene.

Szorongás ellen többféle módszer alkalmazható. Maga a szorongás egy természetes testi reakció, melyet fenyegetéssel járó, veszélyes helyzetben érzünk. A stressz alapvetően hasznos, hiszen a veszélyhelyzetekben éberebbek tudunk lenni és jobban fel tudunk készülni egy-egy eseményre védekező vagy menekülő mechanizmusok beindítása által. Vizsga vagy sportesemények előtt még segíthet is a stressz a jobb teljesítmény elérésében. Viszont, ha a stressz állandósul és átcsap szorongásba, akkor különféle negatív testi és lelki tünetek tapasztalhatók. Ilyen például a hasmenés, gyomorfájdalom, légszomj, álmatlanság, heves szívverés, érzelmi labilitás, koncentrációs nehézségek, nyugtalanság, állandó félelem érzet.

Ha a szorongás állandósul és a mindennapokra is komoly kihatással van, akkor érdemes szakszerű segítséget kérni. Testi tünetek esetében először ki kell zárni a szervi bajokat, majd ezt követően kerülhet sor a lelki eredetű okok feltárására. A szorongás ellen érdemes relaxációs és légző technikákat is elsajátítani, illetve törekedni az egészséges életmódra. Emellett a liposzómás étrendkiegészítésre is szükség lehet. A Supreme Pharmatech által forgalmazott GABA étrendkiegészítő természetes gyógyszerként akár a hangulat javítására, az elalvás segítésére, illetve a premenstruális tünetek enyhítésére is alkalmas. Bővebb információkat a supremepharmatech.hu weboldalon tudhat meg!