Önfejlesztés

Önfejlesztés és a tanulás kapcsolata

Hogyan kapcsolódik az önfejlesztés a tanuláshoz? Bármiben szeretnénk sikeresek lenni, nagyon fontos, hogy képességeink fejlesszük, tehát tanuljunk. A legjobb befektetés, ha önmagunkba fektetünk. Bármit meg lehet tanulni, sőt bárki lehetsz, azonban rajtad múlik, hogy ez sikerül-e.

Önfejlesztés számos területen fontos, így a tanulásban is. Annak érdekében, hogy haladni tudj az általad választott úton, időt és energiát kell fektetned abba, hogy elérd célod. A folyamatos önfejlesztés elengedhetetlen. Bármilyen furcsán hangzik, senki sem születik kitartónak. Ezt a tulajdonságot nem otthonról hozzuk és nem is örököljük. Ugyanakkor tagadhatatlan, hogy nagyon sokat számít, hogy mit látunk otthon a szüleinktől, valamint, hogy mire nevelnek minket. Ennek óriási jelentősége van abban, hogy hogyan állunk dolgokhoz, például milyen reakciót váltanak ki belőlünk a kudarcok. Szerencsére a kitartás fejleszthető tulajdonság. Minél kitartóbb vagy, annál könnyebben fogod venni az akadályokat és leszel sikeres. A gondolkodásmódunktól függ, hogy miként vélekedünk a problémákról.

Ahogy túljutsz az egyes problémákon, nem csupán egyre kitartóbb leszel, de az önbizalmad is nőni fog. Ráadásul a világról és önmagadról alkotott képed is pozitív irányba változik. Valószínűleg te is találkoztál már olyan emberekkel, akik folyamatosan panaszkodnak. Mindegy miről, csak tudjanak panaszkodni. Lehetsz te is ilyen ember vagy lehetsz olyan, aki minden kihívást és problémát megoldásra váró problémaként azonosít és igyekszik megoldani, hogy ezáltal is szintet lépjen. A döntés a tiéd! Az önfejlesztés és a motiváció témakörökben kiváló könyv A kitartás kézzelfogható csodái című alkotás. Bővebb információkat a kitartas-csodai.hu weboldalon találsz!