Spirulina kapszula

Spirulina kapszula, az aztékok csodaszere

Habár sokan úgy vélik, hogy a spirulina az aztékokhoz köthető, azonban nem kizárólag ez az egyetlen népcsoport, mely előszerettel alkalmazta ezt a nagy becsben tartott algatípust. Napjainkban egyre többen fedezik fel a jótékony hatásait és építik be a mindennapi rutinjukba fogyasztását.

Spirulina kapszula egy tápanyagokban gazdag kékeszöld alga, melyet nagyon sokan csak szuperélelmiszerként emlegetnek. Túlzónak tűnhet ez a megállapítás, holott egyáltalán nem az, hiszen rengeteg tápanyagot tartalmaz, köztük vitaminokat, bioaktív anyagokat, ásványi anyagokat. Emiatt az általános egészségi állapot javítása érdekében nagyon jó választás. Elsősorban a sportolók szedik, ugyanakkor bárki számára hasznos lehet. A spirulina nagyon jó hatással van a sportteljesítményre, főként az erőre és az oxigénfelvételre. Emellett egyes kutatások arra is rávilágítottak, hogy fogyasztása a vércukorszint csökkenésével is összefüggésbe hozható. A számos jótékony hatás a hasznos tápanyagoknak köszönhető. A tapasztalatok azt mutatják, hogy akik rendszeresen fogyasztják, azok ritkábban betegszenek meg és sokkal jobb egészségügyi állapotnak örvendenek, mint akik nem így tesznek.

A spirulina jelentős része fehérje, méghozzá magas biológiai értékű, illetve felszívódású növényi alapú. Rost is található benne, mely az optimális bélműködéshez járul hozzá. Szénhidráttartalma nem túl sok, így a fogyókúrába is tökéletesen belefér. Többek közt azért is, mert az éhségérzetet is hatékonyan enyhíti, az energiaszintet pedig növeli. Por formájában is bevihető a szervezetbe, azonban ez sokak számára nem előnyös, a spirulina jellegzetes földes íze miatt. Számukra a kapszula lehet jó alternatíva, melyet akár a merceonline.hu webáruházban is be lehet szerezni.