Búvárkodás Egyiptomban

Utazz Egyiptomba, ha búvárkodni szeretnél!

Egyiptom több szempontból is nagy népszerűségnek örvend a turisták körében. Elég csak az ókori piramisokat, a kulturális értékeket vagy a meleg, napsütötte éghajlatot említeni a homokos tengerpartokkal, az ember kedve máris megjön, hogy Egyiptomba utazzon.

Egyiptom búvárkodás szempontból kitűnő választás. A vörös-tengeri élővilág elképesztően gazdag, így a víz alá merülve olyan, mintha egy külön világba csöppenne a búvár. Manapság szinte bárki számára elérhető a búvárkodás. Viszont, ahhoz, hogy a víz alá tudj merülni és biztonságosan mozogj odalent, érdemes tisztában lenned néhány alapvető tudnivalóval. Szabadtüdős merülés esetén nem kell tanfolyamon részt venned, viszont ha szeretnél légzőkészülékkel merülni, akkor egy oktatóra lesz szükséged, aki ismerteti veled a legfontosabb előkészületeket és tudnivalókat. Az oktatás általában öt-tíz napos. Ha Egyiptomban szeretnél víz alá merülni, akkor március és november között érdemes erre sort keríteni, ugyanis ekkor enyhe a szél és a víz hőmérséklete is tökéletes. A nyári hónapokban bőven elég az úgy nevezett shorty búvárruha, viszont, ha a hidegebb hónapokban szeretnél búvárkodni, akkor az öt milliméteres öltözetre lehet szükséged.

Természetesen helyben is van lehetőség búvár felszerelés bérlésre, de ha rendelkezel sajáttal, akkor semmi akadálya, hogy abban merülj. Egyiptomban számos csodaszép merülőhely található. A Tirán-szigetek nagy népszerűségnek örvendenek, ugyanis a tenger mélyén elképesztő korall erdő található. Az itt lévő természeti képződmény megtekintése a haladó búvárok számára ajánlott. Indulás előtt nem csak a fürdőruha bepakolásáról kell gondoskodni, hanem az utasbiztosítást is meg kell kötni. Erről az axa-assistance.hu weboldalon olvashatsz bővebben!