Kutya biléta

Ezek az információk szerepeljenek a kutya biléta felületén

Az állattartás hatalmas felelősség és nincs ez másképp abban az esetben sem, amikor kizárólag házi kedvencekről van szó. A megfelelő étrend összeállítása mellett a rendszeres oltások, illetve állatorvosi felügyelet megléte is elengedhetetlen, arról nem is beszélve, hogy négylábú barátaink kapcsán az állandó szökés is komoly fejtörést okozhat. Szerencsére utóbbi probléma aránylag hatékonyan kezelhető.

Egy kutya biléta segítségével ugyanis sokkal könnyebben hazajuthat az eb. Sajnos bármennyire is elővigyázatosak vagyunk, elég egyetlen pillanat és a blöki máris ajtón kívül van, ezért aztán száz százalékosan ezeket a helyzeteket nem lehet megelőzni. Természetesen elengedhetetlen a kockázatok minimalizálása, ám a legjobb, ha felkészülünk a legrosszabbra. Noha már jó ideje kötelező már kölyökkorban chippel ellátni az állatot, egy kutya biléta ezzel együtt is óriási segítséget jelenthet, ha az állat esetleg elveszik. A bőr alá ültethető chip leolvasását ugyanis csak szakember tudja elvégezni, míg a nyakörvön lógó tábla feliratát másodpercek alatt bárki meg tudja nézni.

Ezért is kardinális kérdés, mi is kerül végül a kutya biléta felületére. A feliratok megtervezésénél úgy érdemes gondolkodnunk, hogy az információkkal a lehető legnagyobb mértékben megkönnyítsük annak a dolgát, aki végül megtalálja négylábú barátunkat. Ilyenkor a cél, hogy a lehető legegyszerűbben fel tudják venni a kapcsolatot a gazdival és az eb mielőbb hazakerüljön. Ennek érdekében ajánlatos a kutya biléta külső oldalára azt a telefonszámot gravíroztatni, amin éjjel-nappal elérhetők vagyunk. Ez az elérhetőség legyen minél nagyobb, hogy szükség esetén akár nagyobb távolságból is el lehessen olvasni, hiszen nem biztos, hogy egy idegen meg tudja majd közelíteni a kutyát. Emellett a kutya, illetve a gazdi neve is felkerülhet, de a hangsúly mindenképpen a telefonszámon legyen.