Futball világbajnokság 2022

Izgalmas futball világbajnokság 2022-ben!

A rajongók, szakértők és mindenki, akit egy kicsit is érdekel a foci, izgatottan várja november 20-t, ugyanis ekkor kezdődik a 2022-es labdarúgó világbajnokság. A szokatlan dátumra oka, hogy a rendező ország, Katar sivatagi éghajlattal rendelkezik, így a nyári hónapokban a hőség szinte elviselhetetlen.

Futball világbajnokság 2022-ben több szempontból sem a megszokott módon zajlik majd, azonban ez egyáltalán nem probléma. A 2022-es foci VB rengeteg ember figyelmét megragadja, ugyanis több szempontból is eltér az esemény a megszokottól. 2010. december 2-án döntött úgy a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség, hogy a 2022-es foci VB-t Katar rendezheti meg, így első alkalommal ad otthont az eseménynek egy arab ország. Ez többek közt azért is számít különlegesnek, mert így a foci VB jól megszokott nyári időpontja is módosult. Katar a legkisebb ország, mely valaha világbajnokságot rendezett. Az eseményt nyolc professzionális stadionban tartják, amelyek meglehetősen közel helyezkednek el egymáshoz, ami azt jelenti, hogy a helyszínen lévő szurkolók egy nap akár több mérkőzést is megtekinthetnek. A nyitómeccset az Al Bayt Stadionban fogja játszani Ecuador és Katar.

Érdekesség, hogy a nyolc közül mindössze két olyan stadion van, amely nem kifejezetten a világbajnokság miatt épült. A másik hat stadiont a világbajnokságot követően lebontják vagy átalakítják, különben kihasználatlanok lennének. A felszabadult elemeket Katar szegényebb országoknak ajándékozza annak érdekében, hogy a sport felemelkedését segítse. A 2022-es labdarúgó világbajnokság döntője a nyolcvanezer főt befogadni képes Loszaíli Nemzeti Stadionban zajlik majd december 18-án. Ha szeretnéd nyomon követni az eseményeket, akkor mindenképp látogass el a focivb-2022.hu weboldalra!