Mennyezeti lámpák

Milyen mennyezeti lámpát érdemes választani?

A mennyezeti lámpa a fő lámpa típus, mely akár a teljes helyiséget képes fényárba borítani. Éppen ezért a legtöbb helyiségben elengedhetetlen. Az viszont nagyon nem mindegy, hogy milyen mennyezeti lámpa kerül a plafonra.

Mennyezeti lámpa esetében ma már nem csak a funkció a fontos, hanem az is, hogy a lámpatest kellőképp esztétikus legyen. Ugyanakkor nem szabad, hogy az esztétika legyen a legfőbb szempont, mivel így könnyen előfordulhat, hogy a számodra nem megfelelő típust választod ki. A mennyezeti lámpa kiválasztása során érdemes a helyiség méreteit is figyelembe venni. A nagyobb belmagasságú helyiségekbe bátran választhat csillárt vagy valamilyen függesztékkel rendelkező lámpát, sőt előnyösebb választásnak bizonyul, mert optikailag nagyítja a szobát. Sokan bele sem gondolnak, hogy a különféle helyiségekbe, például a konyhába, nappali, előszobába vagy hálószobába más és más típusú lámpa szükséges. Más és más típusú megvilágítás szükséges az egyes helyiségekben. Sőt, akár szabályozható lámpát is beszerezhet, ha a fényerőt szeretné megváltoztatni. Ez főleg a hálószobákban, esetleg a fürdőszobában lehet hasznos a hangulat megteremtéséhez.

A funkció mellett a műszaki paramétereket sem szabad figyelmen kívül hagyni. Például fontos, hogy az adott lámpatest ne legyen túl nagy fogyasztású. Hosszútávon ez egy rendkívül fontos szempont. Az elektromos készülékek burkolatát egy úgy nevezett IP jelöléssel látják el, melyet követően két szám található. Az első szám az idegen anyagok, míg a második szám a vízbehatolás elleni védelmet jelzi. A mennyezeti lámpához célszerű energiatakarékos, tehát LED izzókat vásárolni. Ha szeretne bővebb információkat szerezni a mennyezeti lámpák kapcsán, akkor érdemes ellátogatni a ledsziget.hu webáruházba és megtekinteni a kínálatot!