Napozóágy

Milyen szempontok szerint válasszunk a napozóágyak kínálatából?

A jó idő beköszöntével egyre több időt töltünk a szabadban, a saját kerttel, illetve terasszal is rendelkezők pedig otthonuk kényelméből élvezhetik a napsütést. A gondtalan pihenéshez azonban elengedhetetlen néhány kiegészítő, hiszen egy hagyományos szék nem feltétlenül a legkényelmesebb megoldás a barnuláshoz. Szerencsére ma már könnyedén megtalálhatjuk az elvárásainkhoz leginkább illő darabokat.

A napozóágyak kínálata ugyanis hatalmas, gyakorlatilag bármilyen méretű és színű modell fellelhető a választékban. Éppen ezért is kardinális kérdés, hogy alaposan átgondoljuk, milyen igényeink vannak és mielőtt még határoznánk, vizsgáljuk meg az összes lényeges szempontot, ami szóba jöhet. Az egyik ilyen a forma. Noha a hagyományos, szögletes kialakítású napozóágyak is tökéletesen megfelelnek a célra, a kerek, illetve fészek alakzat is sok előnnyel bír. Ugyancsak tanácsos megfontolni, fix darabot szeretnénk-e vásárolni, vagy jól jön, ha a későbbiekben magunk tudunk állítani a háttámla magasságán.

Amennyiben csak egy kisebb udvar áll a rendelkezésünkre, akkor a legbölcsebb, ha az összecsukható napozóágyak közül nézünk ki egy darabot. Itt mindig fektessünk nagy hangsúlyt az adott modell minőségére, hiszen a vázszerkezet jóval nagyobb igénybevételnek van kitéve. Ugyanakkor ha nem szeretnénk ezzel bajlódni – például mert bőven elég nagy a terület -, akkor feltétlen úgy gondolkodjunk, hogy csak azok a napozóágyak jöhetnek szóba, amiknek az anyaga bírja a szélsőséges időjárást és a fagypont alatti hőmérsékletet egyaránt. Természetesen a felfújható módozatok is kiválóan alkalmasak a pihenésre, sőt, ezeket akár a nyaralás során is magunkkal vihetjük. Azt azonban tartsuk észben, hogy ezeket téliesíteni kell és száraz, fagymentes helyen tárolni a következő szezonig.