Duzzadószalag

A duzzadószalag applikálását körültekintően kell elvégezni

Építkezések során minden esetben kiemelt figyelmet kell fordítani a nedvesség elleni védelemre. Legyen szó családi házról, vagy épp egy több ezer négyzetméteres mélygarázsról, nem csak a csapadék, hanem a talajból beszivárgó víz is nagyon komoly pusztítást képes végezni. Különösen nagy gondot kell fordítani a betonelemek illesztéseire, hiszen az alap sérülése az egész struktúra állapotát veszélyezteti.

Emiatt aztán a duzzadószalag szakszerű használata kardinális jelentőséggel bír a kivitelezések során. Ez a kiegészítő egy olyan rugalmas polimerből készül, ami nedvességgel érintkezve térfogat növekedést produkál, így elzárva a víz útját. Munkahézagok tömítésére a duzzadószalag az egyik legkiválóbb megoldás, ráadásul kezelése nem igényel különösebb eszközöket és még nagy mennyiségben alkalmazva is rendkívül költséghatékony alternatívának tekinthető. Ezzel együtt az applikálás folyamatát körültekintéssel kell elvégezni, ellenkező esetben ugyanis nem érjük majd el a kívánt eredményt, ami komoly problémákhoz vezethet.

Ennek tükrében tehát mind a duzzadószalag állapotának ellenőrzésére, mind pedig a telepítésére igaz az, hogy rendkívüli alapossággal kell eljárnunk. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az előkészületek első lépése mindig a kiegészítő alapos átvizsgálása. A folyamat legfontosabb lépése, hogy megnézzük, a duzzadószalag érintkezett-e a szállítás, illetve a tárolás ideje alatt nedvességgel. Ez általában csak akkor történhet meg, ha a csomagolás megsérült, ám amennyiben ezt tapasztaljuk, akkor az adott duzzadószalag már nem használható fel. Ugyancsak figyelmesen járjunk el a rögzítésnél. Akár ragasztjuk, akár mechanikai leszorítással dolgozunk, mindig ügyeljünk az előírások szigorú betartására, a felületek letisztítására és az elegendő tágulási tér meghagyására. Így eljárva biztosak lehetünk a kifogástalan végeredményben.