Termelői méz

A megfázás csodaellenszere, a citromos tea termelői méz használatával

Ahogy beköszöntenek a hideg hónapok és lehűl az idő, szépen sorra megtelnek az orvosi rendelők. Szerencsére számos természetes módszer rendelkezésre áll annak érdekében, hogy erősítsük az immunrendszerünk, illetve, ha már megbetegedtünk, könnyebben le tudjuk gyűrni a kórokozókat.

Termelői méz fogyasztása az egyik legjobb mód, hogy felkészítsük immunrendszerünk a betegségekkel átövezett téli időszakra. A mézben számos vitamin és ásványi anyag található. Többek között B2, B3, B5, B6 vitamin, folsav, magnézium, kalcium, foszfor, cink, stb. Egy kanál méz ezerszer hasznosabb munkát végez a szervezetben, mint a különböző reklámokban szereplő, drága pénzért megvehető, mesterségesen előállított étrend kiegészítők. S mennyivel kellemesebb a fogyasztása ennek a mennyei mannának, mint a különbözőféle kapszuláké. A mézet elsősorban édesítőszerként ismerjük, illetve számtalan desszert fő alkotóelemeként, azonban a testünkre gyakorolt jótékony hatásai miatt is ajánlott fogyasztani. Bőrmegújító hatása révén rengeteg kozmetikum elsőszámú összetevője, s a házilag elkészíthető különböző arc- és hajpakolások kedvelt komponense. Sőt, mi több, sebkezelésre, égési sérülésekre is sokan alkalmazzák. Nem csoda, hogy az emberek régóta alkalmazzák és termelik az aranyló nedűt. Köztudott, hogy a torokfájás, megfázás és a különféle légúti megbetegedések esetén valóságos csodaszer, mivel antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatása van. Mindemellett pedig egy meleg citromfüves teában elkeverve felettébb jótékony hatással van a megfáradt idegrendszerre is! A méz nem csupán gyógyír, prevenció is, hisz nem csak akkor érdemes mézet fogyasztani, amikor már megbetegedtünk, hanem immunrendszerünk támogatása céljából is akár minden nap. Érdemes több fajtára szert tenni, ugyanis a különböző virágból készült ragacsos finomságok eltérő tulajdonságokkal rendelkeznek.

A méz eladás manapság nem csak az áruházakban és a piacokon zajlik, hanem online is beszerezhetjük a szükséges termékeket. Ez a megoldás sokak számára kényelmes lehet, hiszen a kanapén ülve kiválasztható és kifizethető a kívánt típus és mennyiség, s ezután már csak a futár érkezését kell várni. Nincs sem sorban állás, sem cipekedés, csak komfortos csomagátvétel. Akiknek fontos a minőség és megbízható helyről szeretne vásárolni, a kistermelőket részesít előnyben. Az ilyen forrásból származó termékek íze, színe, állaga összetéveszthetetlen a multik gyártósorairól lepottyant termékekével. Nem beszélve arról, hogy a kistermelők által előállított méz esetében biztosan tudja a méhész, hogy mely méhlegelőkről gyűjtötték a kis csíkos segédek a szükséges hozzávalókat. A kistermelők munkája nagyon értékes, s mint minden tevékenységet, ezt s rendeletek, jogszabályok keretezik, hogy mind a termelő, mind a fogyasztó érdeke védve legyenek. Aki termelői mézet vásárol, a magyar gazdaságot és természetesen a kistermelők egész éves munkáját támogatja, s ez igen nemes cselekedet! A mezker.hu webáruházból többféle kiszerelésben rendelhetnek az érdeklődők. A megszokott csomagolás mellett a Huszti és Társa Kft. megteremtette a vásárlók számára a tasakos méz beszerzésének lehetőségét is. Akár darabonként, de 30-60-100 db-os csomagban is kérhető ez a praktikus kiszerelés. Erről, valamint a megvásárolható mézfajtákról a mezker.hu oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők. A rendelés e-mailben, telefonon vagy a weboldalon található üzenetküldő rendszeren keresztül is leadható, s a fizetési lehetőségek tekintetében is több opció áll rendelkezésre. A mezker.hu várja azok megkeresését, akik minőségre vágynak!