Autóápolás

Autóápolás lépésről-lépésre

Az autóápolás egyszerű folyamatnak tűnhet, azonban nagyon könnyű elrontani, ha az ember nincs tisztában néhány alapvető szabállyal és nem rendelkezik szaktudással. Ha valóban törődsz autóddal, akkor érdemes saját kezűleg megtisztítani a gépjárművet.

Autóápolás során van néhány dolog, amit mindenképp szem előtt kell tartani. Ilyen például, hogy az autómosást, valamint az ápolási tevékenységet csak árnyékos helyen lehet végezni. Különösen igaz ez nyáron, amikor tűz a nap és tombol a hőség. Azért fontos árnyékos helyen végezni az autóápolást, mert a tűző napon a felhasznált vegyszerek sokkal gyorsabban száradnak és a mosáshoz felhasznált víz is nagyon gyorsan párolog. Az autóápolás legelső lépése az előmosás. Nem érdemes ezt a lépést kihagyni, mivel nagyon sok szennyeződést el lehet távolítani az előmosással az autóról, így nem a samponos mosással kell minden koszt leszedni a gépjárműről. Ráadásul az igazán makacs szennyeződéseket fel lehet lazítani az előmosás által. A felnik tisztítását sokan kihagyják, ami nagy hiba, hiszen ezeken is sok szennyeződés megtelepedhet. A samponozás által akár a makacs szennyeződéseket is el lehet távolítani.

Sokan autómosó kefével esnek neki az autónak, amivel komoly karcokat is lehet okozni az autón. éppen ezért jobb ezt mellőzni és kifejezetten autómosásra kifejlesztett szivacsot használni. Ugyanakkor a szivaccsal sem kell dörzsölni a felületet, sokkal jobb laza mozdulatokkal eltávolítani a szennyeződéseket. Meg lehet várni, amíg az autó megszárad, de ha ezt nem szeretnéd megvárni, vagy csak nem akarsz félmunkát végezni, akkor érdemes mikroszálas törlőkendővel áttörölni az autót. Ha azt szeretnéd, hogy az autó csillogjon-villogjon, akkor a belső teret is érdemes kiporszívózni, áttörölni.