Ipari sátor

Egy jól megválasztott ipari sátor többféle célra is alkalmazható

Ipari vállalkozások esetében az optimális raktározási megoldások alkalmazása kardinális jelentőséggel bír, legyen szó növénytermesztési, vagy épp állattenyésztési ágazatról. A legfőbb dilemmát általában a mobilitás és a széles körű felhasználhatóság kérdése jelenti, ám legalább ilyen jelentősége van a költséghatékonyságnak is.

Az egyik legkiválóbb megoldásnak e tekintetben is az ipari sátor tekinthető. Raktározási célokra még mindig igen elterjedtnek számítanak a hagyományos, téglaépületek, ám ezek csak akkor előnyösek hosszú távon, ha már rendelkezünk velük és az állagmegóvásra sem kell kiemelt figyelmet fordítani, szerkezeti adottságaiknak köszönhetően. Amennyiben nekünk kell ezeket megépíttetni, úgy már szinte biztosan nem ez jelenti majd a legjobb alternatívát. Míg ugyanis egy ipari sátor esetében nincs szükség különösebb tervezésre, sem engedélyeztetésre, addig a téglaépületek vonatkozásában már ez a folyamat is hónapokat vehet igénybe. Ennél is nagyobb jelentősége lehet ugyanakkor magának a kivitelezésnek.

Ez ugyanis nem ritkán egy évig is elhúzódhat. Ezzel szemben az ipari sátor felállítása mindössze pár napot vesz igénybe. Ez azonban nem minden, hiszen azt is számításba kell vennünk, hogy ehhez nem szükséges a talaj előkészítése sem, tudniillik aszfaltra, betonra, de akár földre is telepíthető a felépítmény. Külön pozitívum, hogy a vázszerkezet összeállításához, valamint a ponyva felhelyezéséhez sem kell speciális gép, vagy szerszám. Ez a folyamat olyan eszközökkel is megoldható, amelyek a legtöbb ipartelepen már alapból megtalálható. A modell megválasztásánál tartsuk szem előtt, miszerint az ipari sátor többféle célra is használható. Gépek, takarmány tárolására, vagy akár állattartásra is, ezért mindig úgy gondolkodjunk, hogy a méretek és a kivitel megfelelőek legyenek minden eshetőségre.