Smoothi recept

Te tudod mi a különbség a smoothie és a turmix között?

Egy jól összeállított smoothie képes fedezni a napi zöldség és gyümölcs szükségletet. Amellett, hogy tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal és magas a rostartalma nagyon finom is. Sokan egyszerűen csak turmixként emlegetik, azonban ez a megnevezés nem egészen helytálló.

Smoothie recept bőven akad az interneten, így, ha már régóta kacérkodsz a gondolattal, hogy te is elkészíts egy vitamindús finomságot, akkor annak nincs semmi akadálya.  Tízóraira és uzsonnára egyaránt kitűnő választás, de sokan vannak, akik vacsorára is fogyasztják. Az emberek többsége nem tudja, hogy a smoothie és a turmix nem ugyanaz. A kettő közt a legfőbb különbség, hogy a turmix minden esetben tartalmaz valamilyen növényi vagy állati eredetű tejterméket. Ezzel ellenben a smoothie kizárólag növényi összetevőkből áll, vagyis a vegánok is egész nyugodtan fogyaszthatják. Továbbá gyakran kerülnek bele magvak, valamint fagyasztott gyümölcsöket is te dobálhatunk a gépbe a frissítő végeredmény érdekében. Ahhoz, hogy el tudjuk készíteni a saját smoothienkat, elengedhetetlen egy turmixgép vagy egy smoothie gép megléte.

Akár te is kitalálhatsz új recepteket, de ha bizonytalan vagy és mankóra van szükséged, az interneten rengeteg alternatívát találsz. Az epres banános verzió például rendkívül népszerű finom íze miatt és mert nagyon könnyű elkészíteni. Szükséged lesz egy bögre eperre, egy nagyobb banánra, valamint a tápláló végeredmény miatt fél bögre zabhelyre. Ez önmagában is kellőképp édes a gyümölcsök miatt, de ha igazán édesszájú vagy, akkor tehetsz bele vaníliás cukrot is.  Ízlés szerint tehetsz bele egy evőkanál mézet vagy mandulát. Kísérletezz és találd meg azt a kombinációt, mely leginkább elnyeri tetszésed! Emellett a kozertplusz.hu weboldalon is találsz hasznos cikkeket és recepteket!