Gabonatároló sátor

Egy mobil gabona tároló alkalmazása költséghatékony megoldást jelent

Ahhoz, hogy a mezőgazdaságban tartós sikereket érhessünk el, megannyi tényezőre kell kiemelt figyelmet fordítanunk és még így is számolni kell azokkal a nem várt eseményekkel, amelyek bármikor keresztülhúzhatják terveinket. Ugyanakkor az teljes mértékben biztos, miszerint a megbízható munkaerő, a kifogástalan minőségű eszközök és az optimalizált tárolás minden esetben alapkövetelmény.

Ez utóbbi megvalósításában a gabona tároló óriási segítséget jelent. A földművelés különböző folyamataiban ugyanis időszakosan megnőhet a kapacitásigény a raktározás iránt, sőt még akár az is megeshet, hogy bizonyos országrészekben az adott évben jóval alacsonyabb hozam érhető el. Ám a gabona tároló elhelyezése és típusa már akkor is kardinális kérdést jelent, ha kisebb földterületről, pár tucat hektárról van szó. Ennél nagyobb volumennél pedig egyenesen döntő faktor lehet, miszerint a raktározás mekkora idő- és energiabefektetéssel jár. Ugyancsak mérlegelni kell, szükséges-e különféle termények együttes elhelyezése, hiszen ilyenkor elengedhetetlen azokat teljesen elkülöníteni.

Ahhoz, hogy ezt a lehető legkényelmesebben kivitelezhessük, egy mobil gabona tároló mellett érdemes letenni a voksunkat. A hagyományos, fixen telepített raktárak esetében ugyan hosszú távra tervezhetünk, ám ezek a megoldások jó néhány hátránnyal is rendelkeznek. Egyfelől a tervezéstől az átadásig rengeteg idő eltelhet, arról nem is szólva, miszerint az építkezés maga roppant költséges lehet. Ugyanakkor a legnagyobb dilemmát rendszerint a helyhez kötöttség jelenti. Ezzel szemben egy mobil gabona tároló mindössze 1-2 nap leforgása alatt visszabontható és ugyanilyen gyorsan felállítható az új helyen. A könnyen kezelhető betonblokkoknak köszönhetően pedig a különféle termények elválasztása is könnyedén kivitelezhető.