Szennyvíz tartály

Szennyvíz tartály telepítésével egyszerűbb az élet

Léteznek olyan települések, ahol bizonyos okokból kifolyólag nem került kiépítésre a csatornahálózat. Azonban természetesen szennyvíz ezeken a területeken is keletkezik, így ennek megfelelő kezeléséről gondoskodni kell.

A különböző méretben és kivitelezésben megvásárolható szennyvíz tartály segítségével hatékonyan kezelhető ez a probléma. Persze előzetesen mindenképpen tájékozódni kell az ezzel kapcsolatos rendeletekről a helyi önkormányzatnál! A sunikft.hu által forgalmazott szennyvíz tartályok rendkívül ellenállóak, így a földbe süllyesztést követően sem kell aggódni amiatt, hogy a ránehezedő súly, esetleg a belekerülő vegyszerek, egyéb anyagok bármiféle kárt tesznek a szerkezetben. A lehelyezni kívánt szennyvíz tartály méretét leginkább a felhasználók száma határozza meg. Többnyire az 1 főre jutó napi átlag vízfogyasztás ajánlott értékét veszik alapul ilyen esetekben.

A szennyvíz tartály telítődését figyelni kell, s ha eléri a telítettség szintjét, mindenképpen szakembert kell értesíteni, aki kiszivattyúzza belőle a szennyvizet, s azt a megfelelő szennyvíztisztító telepre szállítja. A szennyvíz tartályok nem igényelnek gyakori karbantartást, azonban, ha mégis, bizonyos előírásokat szigorúan be kell tartani! Például, hogy tilos belemászni, továbbá egyedül végezni a karbantartói feladatokat, illetve a szerkezeti beavatkozások elvégzése sem javasolt, stb.. A szennyvíz tartály meglepő módon, más területen is alkalmazható. A kiszámíthatatlan időjárás és a fogyatkozó vízkészlet miatt egyre többen használják esővíz gyűjtésére, hiszen szivárgásmentesen tárol, nincs útban, s rengeteg pénz spórolható ily módon a vízszámlán. Az esővíz pedig használható öntözésre. Forduljanak bizalommal a sunikft.hu szakértőihez megfelelő tájékoztatásért, további információkért!