Pénzkazetta

Egy pénzkazetta segítségével biztonságban tudhatjuk értékeinket

A biztonsági szakemberek tanácsai alapján a nagy értékű vagyontárgyakat egy kimondottan erre szakosodott speciális szolgáltatónál érdemes elhelyezni. Legyen szó akár értékpapírokról, valutáról, vagy épp ékszerekről, minden élethelyzetre találhatunk megoldást a kínálatban. Ugyanakkor tagadhatatlan, hogy vannak olyan szituációk, amikor ezeket a drága dolgokat a közelünkben szeretnénk tudni.

Ilyenkor attól függően, milyen mennyiségről van szó, egy pénzkazetta, illetve egy széf lehet a legideálisabb megoldás. Előbbi esetében ráadásul a mobilitáson sem kell aggódnunk, hiszen szükség esetén könnyedén magunkkal vihetjük, de egyes modelleket akár fixen rögzíthetünk is. Mielőtt a vásárlás mellett döntenénk, mindenképpen alaposan fontoljuk meg, pontosan milyen igényeknek kell megfelelnie a választott darabnak. A pénzkazetta típusok elérhető száma ugyanis igen magas és az elégedettségünk nagyban attól függ majd, a számunkra megfelelő mellett határozunk-e végül. Első körben azt érdemes átgondolni, mekkora mennyiségű értéket tervezünk tárolni. Amennyiben jelentősebb volumenről van szó, akkor feltétlen egy nagyobb méretű pénzkazetta mellett tegyük le voksunkat.

Ugyancsak kardinális kérdés, hogy különféle szerződéseket, illetve egyéb fontos iratokat is szeretnénk-e elhelyezni benne. Ha így van és ezenfelül jellemzően készpénz tárolására is használjuk, akkor érdemes megfontolni egy tűzálló pénzkazetta beszerzését. Ez árban nem jelent kirívó többletet, ám baj esetén óriási segítség, ha nem semmisülnek meg dokumentumaink. A biztonságot fokozhatjuk, ha olyan modell mellett döntünk, ami beleolvad a környezetébe. Ma már könnyűszerrel találhatunk ilyen darabokat és például a könyv alakú pénzkazetta szinte észrevehetetlen a polcon, így a betörők jó eséllyel figyelmen kívül hagyják.