Hősugárzó

Ismerd meg a legfőbb hősugárzó típusokat

A hősugárzó kiegészítő fűtésnek tökéletesen alkalmasak. A növekvő gáz árak miatt egyre többen gondolkodnak el alternatív fűtési lehetőségeken. A hősugárzó jó választás lehet, ha kiegészítésre használjuk vagy ha egyetlen szobát szeretnénk felmelegíteni. Ha te is régóta gondolkodsz már azon, hogy beszerezz egyet, akkor érdemes megismerni a legfőbb típusokat, hogy könnyebb legyen a választás.

Hősugárzó típusok közül az egyik népszerű fajta az infra verzió, melynek egyedi tulajdonsága, hogy infra vörös sugárzássá alakítja át az elektromos energiát. szemben a hagyományos fűtéssel, az infravörös sugárzás nem a levegőt melegíti fel, hanem célozottan az adott térben lévő objektumokat, vagyis a tárgyakat, illetve az élőlényeket. Vagyis a kellemes hőérzet nem a meleg levegő miatt, hanem a saját test melegünkből következően adódik. nagy előnye, hogy a nyitott térben is jól használható, vagyis kicsi hővesztességgel kell számolni. Szintén népszerűek a ventilátoros hősugárzók melyek pont ugyanazon az elven működnek, mint a hajszárítók, vagyis a beszívót levegőt felmelegítik majd azt kifújják, ezáltal felmelegítve a teret.

A kerámia kerámiabetétes hősugárzók igazán gazdaságos opciónak számítanak, valamint a megbízható működés jellemző őket. A klasszikus olajradiátort szinte mindenki ismeri. Ez a radiátor olyan fém bordákkal van ellátva, melyek olajjal vannak töltve. Ha bekapcsoljuk a készüléket akkor azt felmelegíti az olajat, ami az összes hőt leadja a környezetének. Igazán megbízható szerkezet, viszont nagy hátránya, hogy csak lassan melegszik fel. Az elektromos kandallók szintén nagyon népszerűek, különösen esztétikus megjelenésük miatt. Nem kell takarítani, fát vágni hozzá, mivel elektromos árammal működik. Télen különösen hangulatos tud lenni a használata. Ha nem csak meleget akarunk otthonunkban, hanem egy igazán szép dekorációt is, akkor mindenképp jó választás.