Kerti eszközök

Kerti eszközök, melyekre neked is szükséged van

A kertészkedés nagyon hasonlít a főzésre abban a tekintetben, hogy a szükséges eszközök megléte és alkalmazása nélkül nem igazán érhetjük el a kívánt végeredményt. Egy kezdő kertész számára általában az is komoly fejtörést okoz, hogy mi az, amit érdemes megvásárolni és mi az, amit nem. Ebben adunk egy kis segítséget az alábbiakban!

Kerti eszközök beszerzése előtt gondoljuk végig, hogy mi az, amire szükségünk lehet. Egy kis veteményeskert kialakításához nem sok dologra van szükség. A talajmunkálatokat nem tudjuk kézzel elvégezni, így az ásó, kapa és gereblye elengedhetetlen. Ezek segítségével hatékonyan és gyorsan végezhetünk. Az ásó kiválasztása során azt kell figyelembe vennünk, hogy milyen talajon szeretnénk dolgozni. A csúcsos élű darabok a kötöttebb, tömörebb talaj átdolgozására valók. Ezzel a típussal a keményebb részek sem fognak ki rajtunk. A lazább földekkel az egyenes élű darabok is megbirkóznak. Ráadásul ezzel kisebb föld mennyiséget is ki tudunk emelni. Az ásóhoz hasonlóan a kapa is rendelkezik csúcsos és egyenes élű kialakítással. Ez esetben is a talaj tömörségét kell alapul venni a döntésnél.

A gereblye kapcsán a fej szélessége a mérvadó. A hepehupás részeken jobb egy keskeny típust választani, míg egyenes talajon a szélesebb fej hatékonyabb munkára alkalmas. Természetesen nem csak ezek az eszközök jönnek jól, hanem például egy ültetőkanál is, ha például virágokat szeretnénk ültetni. Emellett szinte minden kertben jól jön egy metszőolló, illetve a sövény rendezéséhez nem árt, ha beszerzünk egy sövénynyírót is. Ha a metszőolló nem képes elvégezni a munkát, akkor jó szolgálatot tehet az ágvágó, mely a vastagabb ágakkal is jól elbír. Ezeket az eszközöket és további szerszámokat a primanet.hu webáruházból tudsz megrendelni!