Macska táp

Mire ügyeljünk a macska táp kiválasztása során?

A szupermarketben vagy a kisállat boltban a polcok előtt állva egyáltalán nincs könnyű dolgunk, hiszen hatalmas választék áll rendelkezésre. Ha jó döntést szeretnénk hozni, akkor néhány szempontot mindenképp szem előtt kell tartanunk.

Macska táp kiválasztása során az egyik fontos dolog, amire ügyelnünk kell, hogy a kiválasztott típus tartalmazzon elegendő fehérjét. A macskák alapvetően ragadozók, még akkor is, ha kis kedvencünk előszeretettel tölti pihenéssel a napja nagy részét és elképzelhetetlen, hogy egerészetre adja a fejét. Éppen ezért ügyelnünk kell rá, hogy házi tigrisünk eledele tartalmazzon elegendő fehérjét, mivel ez az egyik legfontosabb tápanyag számukra. A természetes forrásból származó fehérje a legjobb választás, így az ilyen tápokat célszerű előnyben részesíteni. A másik fontos tápanyag az omega-3 zsírsav, mely nem csupán a macska szőrének szépségéhez járul hozzá, hanem az egészségi állapotához is, így például a szív egészségéhez. Ami még nagyon hasznos, ha a táp rostokban gazdag, ez ugyanis segíti a megfelelő emésztést.

Nem csupán az a fontos, hogy a macska hozzá jusson a megfelelő tápanyagokhoz, hanem az is, hogy figyelembe vegyük az állat életkorát. Egy kölyökmacskának egészen más összetételű eledelre van szüksége, mint egy felnőtt vagy idősebb állatnak. Emiatt az életkor az egyik legfontosabb tényező a táp kiválasztása során. Emellett természetesen a speciális étrendi igényekre is ügyelni kell, például, ha az állat valamilyen allergiával rendelkezik vagy el van hízva, így diétás típusra van szüksége. Ha valamilyen betegséggel küzd a cica, nem ritka, hogy receptre kapható tápot ír fel neki az orvos, ami hozzájárul a gyógyuláshoz és a mielőbbi egészséges állapot eléréséhez. Mielőtt döntünk, alaposan mérjük fel a kínálatot!