Parker toll

Nem könnyű választani a hatalmas Parker toll kínálatból

Felnőttként hamar rádöbbenünk, miszerint sokkal jobb érzés adni, mint kapni. Legyen szó akár egy karácsonyi ajándékról, vagy irodai alkalomról, jóval nagyobb izgalmat okoz látni az ünnepelt arcán a boldogságot. Éppen ezért tanácsos nagy hangsúlyt fektetni a megfelelő szuvenír kiválasztására, ám ez gyakorta jóval komolyabb dilemmát jelent, mint ahogy azt előzetesen gondolnánk.

Ez még akkor is helytálló, olyan, alapvetően egyszerű meglepetés mellett határozunk, mint amilyen például egy Parker toll. Tudniillik nagyon körültekintő módon kell eljárnunk annak érdekében, hogy az ünnepelt ne csak az átadáskor örüljön, hanem a későbbiekben is folyamatosan használja majd ajándékát. Ehhez első körben vizsgálnunk kell a Parker toll kínálatot. A választék hatalmas, így aztán tanácsos már rögtön az elején szűkíteni a szóba jöhető modellek számát. A hagyományos, golyós Parker toll számít a legnépszerűbb architektúrának, méghozzá jó okkal. Noha a töltőtoll elegánsabb meglepetésnek tűnhet, a mindennapokban nem feltétlen a legkényelmesebb alternatíva.

Ennek az az oka, hogy a hivatalos dokumentumok kapcsán általában ez utóbbit nem lehet használni, hiszen fennáll a veszélye, hogy a tinta esetleg megfolyik. Ugyancsak tartsuk észben, egész másképp kell gondolkodnunk, amikor egy hölgy és másként, amikor egy úr az ünnepelt. Előbbi esetben egy kecsesebb, vékony Parker toll lesz a legoptimálisabb döntés, hiszen egy vaskosabb darab általában csak férfikézben kényelmes hosszú távon. Amennyiben van rá lehetőségünk, olyan Parker toll mellett tegyük le a voksunkat, amihez kapunk díszdobozt is. Így egyfelől lesz miben tárolni – ezáltal jóval csekélyebb az elvesztés esélye -, másrészt, ha nem szeretnénk magát a tollat gravíroztatni, akkor kérhetünk egy feliratot a dobozba.