Komponens

A kiváló eredményhez minőségi komponens alkalmazása szükséges

Noha évről évre egyre nagyobb beruházásnak tekinthető egy saját ingatlan megépítése, még mindig rengetegen döntenek úgy, hogy otthonuk kialakítását teljes mértékben kézben tartják. Természetesen egy ilyen komoly kivitelezés elképzelhetetlen szakemberek nélkül, ám a különféle építőanyagok és kiegészítők beszerzése gyakran a mi feladatunk lesz. Emiatt pedig egyáltalán nem mindegy, miként gondolkodunk.

Tudniillik egy-egy komponens minőségén nagyon sok múlhat. Laikusként esetleg azt hihetnénk, a kevésbé fontos elemeken nyugodtan spórolhatunk, ám azt mindenképpen tartsuk szem előtt, hogy ha utólagos javításra lesz szükség – főképp, ha ez bontással is jár -, az jóval drágább lesz, mintha már elsőre a megfelelő komponens került volna beépítésre. Fokozottan helytálló ez a megállapítás az alapok létrehozásánál, illetve a falazatok kialakításánál. Ezek ugyanis az épület statikai egyensúlyáért is felelnek, így a saját biztonságunk érdekében is elengedhetetlen, hogy kizárólag minőségi komponens kerüljön felhasználásra.

A későbbiek során hasonlóképp kell megtervezni például a nyílászárók, vagy épp a vezetékek beszerzését és beszerelését is. Előbbiek esetében ne felejtsük el, hogy az ablakok, illetve ajtók nem csupán a szigetelés fontos részei, de mindkettő olyan komponens, aminél a csere komoly kiadással jár. Az áram-, illetve vízvezetékek javítása pedig szinte kizárólag úgy oldható meg, ha előtte az egész csövezést eltávolítják, ami csak nagyon komoly rombolás árán valósítható meg. Ez rengeteg kellemetlenséggel, hatalmas felfordulással jár és ha találunk is megbízható szakembert, valószínűleg jó néhány hetet várnunk kell, mire neki tud látni a feladatnak. Sokkal kényelmesebb és kifizetődőbb, ha már az építkezés, illetve felújítás során első osztályú komponens kerül felhasználásra, hiszen az évtizedekig is ellátja feladatát, problémamentesen.