Üveggyapot

Az üveggyapot tulajdonságai

Az üveggyapot világszerte talán a legismertebb szigetelőanyag. S hogy mi teszi olyan közkedvelt szigetelőanyaggá, alább kiderül.

Az üveggyapot igazán környezetbarát választás, mivel természetes anyagokból történik előállítása és újrahasznosítható is, ráadásul nem tartozik a veszélyes hulladékok közé, mint például a hungarocell. Készítése során újrahasznosított üveg és homok kerül magas fokon összeolvasztásra, majd a létrejövő anyagot szálakra bontják. A kötőanyag hozzáadása után újra hevítik, majd formázzák. Az üveggyapot kapható táblás és tekercses kiszerelésben is. Szállítása egyszerű az anyag rugalmassága és könnyű súlya miatt. Remek hőszigetelő anyag, mely az épületek energiaigényét jóval barátságosabbá teszi. Páraáteresztő hatása miatt az üveggyapottal szigetelt házak könnyedén lélegeznek anélkül, hogy páragátak keletkeznének a szigetelésben. Körültekintő szerkezet tervezés során a hangelnyelő képessége is kiemelkedő lehet.

Sokan azért választják az üveggyapotot szigetelőanyagnak, mert rendkívül könnyű vele dolgozni, s míg a kőzetgyapot csak táblás kiszerelésben kapható, az üveggyapot tekercs vagy úgynevezett göngyöleg formája széleskörű felhasználást biztosít. Ez lehetővé teszi, hogy pazarlás nélkül kerüljön levágásra a megfelelő méret. Az üveggyapot méretre vágásához nincs szükség másra, csupán egy késre, mely könnyen, tépés nélkül siklik az anyagban. Ami még az üveggyapot malmára hajtja a vizet, az az ár. Napjainkban nagyon megfontolandó az anyagbeszerzés költségvetése, azonban az üveggyapot abszolút megtérülő befektetése. Az idő múlásával sem csökken a szigetelőképessége, ár-érték arányban pedig teljes mértékben a lehető legjobb választás. A hoszigetelesjoaron.hu weboldalon széles méretválasztékkal és kedvező árakkal várják a megrendelőket!