Izületi gyulladás

Ízületi gyulladás megelőzése és kezelése

Az ízületi gyulladás kellemetlen tüneteit nagyon sokan megtapasztalják életük során. A panaszokat csak részben lehet megelőzni, azonban érdemes egészségesen élni és mindent megtenni annak érdekében, hogy a fájdalom ne jelentkezzen. Ha pedig mégis ízületi gyulladás alakul ki, akkor a kezelést kell minél előbb megkezdeni.

Ízületi gyulladás bármely okból kifolyólag is alakul ki, nagyjából azonos tünetekkel jár. A mozgás behatároltsága és a fájdalom a legfőbb panaszok. Emellett merevség, bőrpír, az ízületi funkciók csökkenése és duzzadás is jelentkezhet. Az említett tünetek mind hozzájárulnak a mozgás szabadságának elvesztéséhez, valamint a mozgástartomány drasztikus beszűküléséhez. A panaszok megszüntetése érdekében mindenképp pihentetni kell az érintett ízületet. A borogatás is nagyon hasznos lehet, illetve a fájdalomcsillapító és gyulladásgátló készítmények alkalmazása. A Dolixir nagy segítséget jelenthet a panaszok enyhítésében, a fájdalom megszüntetésében. A termék nem tartalmaz semmilyen egészségre nézve káros anyagot. Ennek megfelelően nincs benne alkohol, tartósítószer vagy szintetikus illatanyagok.

A legjobb opció az, ha az ízületi gyulladás ki sem alakul. Sajnos nem minden esetben lehet megelőzni, azonban az egészséges életmód mindenképp segíthet a gyulladások kialakulásának minimalizálásában. Előfordulhat, hogy az ízületi gyulladás a túlsúly miatt alakul ki, mivel komoly terhet ró az ízületekre. A helyes étrend, illetve rendszeres testmozgás segít karbantartani az ízületeket. A mozgásnak köszönhetően fenntartható az ízületek optimális anyagcseréje. Ugyanakkor arra is ügyelni kell, hogy a sportolás ne járjon komolyabb megerőltetéssel. A gyulladások ellen a stresszmenedzsmentnek is komoly szerepe van.