Olcsó heti menü ötletek

Pénztárcabarát heti menü ötletek

Az étkezés nagyon komoly összegeket emészthet fel, különösen, ha az esetek nagyrészében rendelünk vagy péksütikkel oldjuk meg a reggelit, vacsorát. Ha szeretnénk ezen változtatni, akkor azt javasoljuk, hogy szó szerint vedd a kezedbe az irányítást, pontosabban a fakanalat, mivel nagyon sokat spórolhatsz azzal, ha magadnak készíted el az ételeket.

Olcsó heti menü ötletek sokat segíthetnek, hogy hónap végén se szűkölködj anyagi értelemben. Ha eddig csak sodródtál az árral, akkor eleinte nehézséget okozhat megtervezni egész hétre a menüt. Érdemes eleinte csak néhány napra előre gondolkodni, illetve az interneten inspirálódni a receptek alapján. Arra is gondolj, hogy a menü változatos legyen, hogy ne unj meg egyhamar bizonyos ételeket vagy alapanyagokat. Reggelire tökéletes opció egy gyorsan elkészíthető melegszendvics, zabkása vagy tojásrántotta. Ezeket az ételeket nagyon sokféleképp tudod variálni, így sosem válnak unalmassá. Ha beírod a keresőbe, hogy olcsó ebéd ötletek, gyakorlatilag végtelen lehetőséget találsz. A főzelékek, levesek és krémlevesek nagyon olcsón, mindössze pár alapanyagból elkészíthetők. A tésztaételek szintén olcsó alternatívák, a feltét variálásával pedig kedvedre alakíthatod az ételt.

A vacsora mindenkinél mást jelent. Van, aki a könnyen összedobható, egyszerű ételeket kedveli, míg mások hosszabb ideig pepecselnek a konyhában egy-egy finomság elkészítéséért. Csak rajtad múlik, hogy hideg vagy meleg, egyszerűen elkészíthető vagy időigényes ételt teszel az asztalra. A szendvics, könnyebb tészták, makaróni, palacsinta, sült virsli vagy főzelék tökéletes alternatíva, ha szeretnél valamilyen finom, ugyanakkor olcsó vacsorát összedobni. Természetesen időnként a rendelés is belefér, de jobban jársz, ha nagyrészt magadnak csinálod az ételeid.